Nemanja Bjelica (AFP)
Nemanja Bjelica (AFP)

Stef Kari o Bjelici: Nisam znao da tako dobro razigrava, bilo je sjajno za gledanje

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.10.21. | 13:54

Pohvale za srpskog košarkaša

Vrhunska partija Nemanje Bjelice na otvaranju NBA lige nije nikoga ostavila ravnodušnim. Komplimente na njegovu igru uputili su i Stiv Ker i Drejmond Grin, a javila se i glavna zvezda Golden Stejta, Stef Kari.

Jedan od najboljih šutera u istoriji oduševljen je Bjeličinim osećajem za igru, načinom na koji pronalazi slobodne igrače i to što može da kreira napade, a ne samo da šutira.

Izabrane vesti

"Nisam znao da ume da dodaje tako dobro, a-ha-ha. Ima slobodu da igra na taj način, posebno kada je na poziciji broj pet. Predstavlja opasnost u šutu, zna da napravi dribling ako nema otvorenu situaciju. Beli dobro čita odbranu, pronalazi otvorene igrače, zna da odabere. Imaće prostora ako budemo radili ono što bi trebalo da radimo. Volim kada ima dosta prostora, bilo je tu kul videti. Odlično je odigrao rolu u poslednjoj četvrtini i održao je momentum. Bilo je to sjajno za gledanje", rekao je Kari.

Srpski reprezentativac je za skoro 26 minuta na terenu postigao 15 poena i uhvatio 11 skokova, uz četiri asistencije i najveći "plus-minus" u ekipi Voriorsa - 20.

Već od "medija deja" Bjelica je pokupio komplimente, a posle ove partije u kojoj je suštinski doneo pobedu svom timu protiv Los Anđeles Lejkersa stvari su postale još bolje po Belog.

Bjelica, koji sa Ratnicima ima potpisan ugovor do kraja sezone za „veteranski mininum“, ulazi u svoju šestu NBA sezonu. U najjačoj ligi igrao je prethodno za Minesotu, Sakramento i Majami, a pre odlaska „preko bare“ branio je boje Superfunda, Traiskirhena, Crvene zvezde, Kahe Laboral i Fenerbahčea.


tagovi

Nemanja Bjelica

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara