Stefan Marković (©Star Sport)
Stefan Marković (©Star Sport)

Stefan Marković: Srećan sam u Zvezdi, sviđa mi se Radonjićeva filozofija

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.11.21. | 15:35

”Navikao sam da se borim, to je to. Daš svoj maksimum, koliki god da je, to je na ljudima da procene. Na meni je da se borim i ne kukam. Sve ostalo je nebitno”

Pobedom u Podgorici nad Studentskim Centrom košarkaši Crvene zvezde zaboravili su na dva teška gostovanja u Španiji i napravili savršen uvod za nove obaveze u Evroligi.

U Beograd stiže Uniks koji je u ozbiljnom usponu forme tokom poslednjih nekoliko utakmica. Za Stefana Markovića, koji je od prvog dana boravka na Malom Kalemegdanu praktično u jakom takmičarskom ritmu, to će biti šansa da dodatno uhvati zalet pred nastavak sezone gde se očekuje rast njegove uloge.

Izabrane vesti

“Uniks igra u izuzetnoj formi. Dobili su u duploj rundi Albu, pa Olimpiju ubedljivo. Grupa sjajnih individualaca, moramo da se koncentrišemo na svakog od njih, ali i da mi odigramo dobro kao grupa. Uz pomoć naših navijača možemo da stignemo do pobede, ali potrebno je da mi kao ekipa odigramo svih 40 minuta uz maksimalno zalaganje”, ističe Stefan Marković.

Petak, 19.00: (1,70) Crvena zvezda (14,5) Uniks (2,30)

Tokom proteklih desetak dana Crvena zvezda je imala problema sa povredama nekoliko prvotimaca, mada su u Podgorici igrali svi izuzev Erona Vajta. Kakva je sada situacija u timu?

”Teško je, sezona donosi razne situacije sa kojima se susrećeš na dnevnom nivou. Težak period je bio, neko ispadne, ali neko sledeći dolazi. Nastaviš dalje, da se boriš i daješ maksimum. Treba malo da poboljšamo utisak od nekih prošlih utakmica i uz pomoć publike da dođemo do pobede”.

Verovatno nije bilo planirano da dobiješ veću minutažu odmah na početku svog boravka u Crvenoj zvezedi, s obzirom na to da nisi dugo igrao i trenirao sa ekipom. Kako se ti osećaš?

”Imali smo dosta povreda, ispadali su momci iz ritma. Uskočio sam, ali šta da se radi, to je život. Navikao sam da se borim, to je to. Daš svoj maksimum, koliki god da je, to je na ljudima da procene. Na meni je da se borim i ne kukam. Sve ostalo je nebitno”.

Kakav je tvoj utisak o ekipi?

”Stvarno sam srećan, momci su sjajni. Dejana Radonjića poznajemo jako dugo. Nismo radili zajedno, ali smo igrali toliko mečeva jedan protiv drugog. Sviđa mi se ekipa, sviđa mi se njegova filozofija, neke momke poznajem od ranije. Sjajna grupa momaka, srećan sam što mogu da radim sa njima”.



tagovi

Stefan MarkovićKK Crvena zvezdaEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara