Džejson Tejtum (©AFP)
Džejson Tejtum (©AFP)

Strašan meč u Bostonu: Tejtum brži od sirene, pao Bruklin (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 18.04.22. | 00:14

NBA, plej-of: Pogotkom sjajnog beka u poslednjim trenucima meča, Seltiksi dobili Netse sa 115:114 u prvom meču četvrtfinalne serije Istočne konferencije

Bruklin je na mišiće, posle plej-ina, uspeo da se domogne plej-ofa. Mogao bi da bude mina za sve, čak i da bude kandidat za titulu, iako je startovao sa sedme pozicije. Netsi su već na startu četvrtfinalne serije namučili favorizovani Boston, umalo napravili brejk na krilima maestralnog Kajrija Irvinga. Ipak, domaćin je slavio u strašnom meču, u trileru – 115:114.

U poslednjim trenucima meča, Džejson Tejtum je pogodio ispod koša, za veliko slavlje u TD Gardenu u Masačusetsu.

Izabrane vesti

Imena Kajrija Irvinga i Kevina Duranta i dalje lede krv u žilama. Navijači Bostona ne pamte baš po dobrom nekadašnjeg asa (stigao posle trejda iz Klivlenda). Napunio je Kajri nekadašnji tim koševima, pogotovo u poslednoj četvrtini, kada je bio nezaustavljiv, sam prezeo stvar u svoje ruke. Nije išlo drugog superstara u timu, Kevina Duranta. Inicirao je iskusni plej seriju gostiju od 15:2 na startu poslednje četvrtine za preokret. Pogodio je i trojku na 45 sekundi do kraja, za vođstvo svog tima sa 114:111, ali je domaćin u hičkokovskoj završnici preokrenuo i pobedio, za vođstvo u seriji od 1:0.

Imao je Boston poslednji napad za trijumf. Smušeni su bili domaćini, kružili oko koša gostiju, niko nije preuzimao odgovornost, ali je onda jedan pas ka Džejsomu Tejtumu bio dovoljan da sjajni bek Seltiksa samo položi loptu ispod koša. Dvorana je eksplodirala.

Seltiksi su 36 minuta bili u vođstvu. Na krilima Džejsona Tejtuma i Džejlena Brauna, imao je domaćin +15 – 84:69 sredinom treće deonice meča, ali onda su Seltiski stali, a Irving je nemilsrdno punio koš Bostona. Domaćin se od tog šoka i serije 2:15 trgao u finišu i uspeo da iščupa pobedu.

03.00: (1,20) Finiks (18,0) Nju Orleans (5,20)

Junak meča Džejson Tejtum postigao je 31 poen za 45 minuta u igri. Imao je i osam asistencija. Pratili su ga odlični Džejlen Braun sa 23 i Markus Smart i Al Horford sa po 20 poena.

S druge strane, sjajan je bio Kajri Irving. Fantastično je šutirao, pogotovo za tri poena (6/10), sa linije slobodnih bacanja je bio nepogrešiv (9/9). Meč je završio sa 39 poena, uz pet skokova i šest asistnecija. Kevin Durant je ovog puta bio u drugom planu. Ispromašivao se as Bruklina, imao je procenat šuta iz igre od samo 37,5 odsto (9/24). Na kraju je ubacio 23 poena. Promašio je šut za tri poena u poslednjem napadu svog tima. Doduše, petljao je Irving, a Durant nije uspeo iz teške pozicije da pogodi. Boston je imao poslednji napad koji je iskoristio za trijumf.

Dobre role kod gostiju imali su i Slovenac Goran Dragić sa 14 i Nik Klekston sa 13 poena.

---------------

Svaki dan igrač s najvećom pogođenom kvotom ide u Katar! Konkurencija je ogromna, ali u Mozzart avionu ima još dovoljno mesta.

---------------

NBA LIGA – ČEVRTFINALE PLEJ-OFA, PRVE UTAKMICE

ISTOK

Nedelja

Majami – Atlanta 115:91

/Robinson 27 – Galinari 17/

Boston – Bruklin 115:114

/Tejtum 31 - Irving 39/

Ponedeljak

Milvoki - Čikago 93:86

/Adetokunbo 27 - Vučević 24/

ZAPAD

Finiks - Nju Orleans 110:99

/Pol 30 - Mekolum 25/




tagovi

NBA ligaBostonBruklin NetsBoston SeltiksKevin DurantKajri IrvingDžejson Tejtum

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara