Dušan Alimpijević i Aleksandar Đorđević (Foto: Starsport; Shutterstock)
Dušan Alimpijević i Aleksandar Đorđević (Foto: Starsport; Shutterstock)

Tenzije u Bursi, Alimpijević isključen u prvoj četvrtini, njegovi puleni srušili Đorđevićev Fener

Vreme čitanja: 3min | sub. 23.10.21. | 19:27

U Turskoj više nema neporaženih.

Očigledno da gust raspored ostavlja danak i na ekipu Fenerbahčea. Samo dva dana nakon tesnog poraza u Madridu, turski vicešampion je gostova u Bursi, ekipi Dušana Alimpijevića. Bivši trener FMP-a i Crvene zvezde odneo je pobedu u sudaru sa četom Aleksandra Đorđevića i to u neočekivano ubedljivom maniru - 84:73.

Susret je obeležio i detalj s kraja prve četvrtine, kada je trener Burse Alimpijević zaradio isključenje. On i generalni menadžer Burse Nedim Judžel su morali da napuste parket zbog prigovora, posle jednog faula koji su arbitri svirali nad Nandom De Koloom.

Izabrane vesti

23.55: (3,70) Klivlend (14,0) Atlanta (1,35)

Bursa je pred meč sa sastavom iz Istanbula imala samo jedan trijumf (tri poraza), dok je Fener bio jedini neporažen tim u ligi (4-0). Nema više timova koji nisu osetili gorak ukus neuspeha u Superligi, a večerašnji trijumf Alimpijevićevim Krokodilima daće ozbiljan vetar u leđa posle nešto slabijeg starta sezone.

Sjajnu su košarkaši Burse šutirali večeras. Za dva sa čak 76,92 odsto uspešnosti (20/26) i za tri vrlo dobrih 44,54 odsto (10/22). Utisak je da je zakazala odbrana Fenera, posebno u reketu. Najveće muke Đorđevićevoj ekipi zadavali su bivši bek Asvela Olerik Frimen, koji je meč zavrpšio sa 21 poenom i Endru Endrus, koji je odigrao gotovo perfektan meč. Brojao je do 20, ali bez promašaja iz igre (3/3 za dva i tri i 5/6 sa linije penala). Uhvatio je i tri skoka, sve skupa za indeks 24. Bivši plejmejker Mornara i Monaka Derik Nidam je dirigovao napadima domaće ekipe, pa je susret okončao sa osam poena.

Kod Fenerbahčea nova dobra rola Nanda De Koloa - 18 poena i šest asistencija, ali nije imao pravu podršku. Devin Buker je ubacio 12 poena (2sk), koliko i večeras vrlo dobri Šehmus Hazer (4as, 3sk). Dvocifren je bio i Akile Polonara sa 11 poena, dok je Marko Gudurić za gotovo 27 minuta na parketu postigao pet - 1/5 za tri poena i četiri asistencije.

Dobro je otvorila Bursa i posle dva minuta vodila sa 5:0. Fenerbahče je probio led preko Polonare, ali su Frimen i dobra odbrana Alimpijevićeve čete odlepili domaćina na 12:2. U finišu kvartala su Alimpijević i generalni menadžer domaće ekipe isključeni, što je De Kolou dalo priliku da izvede šest vezanih bacanja. Očekivano, bio je precizan, što je omogućilo gostima da stignu do preokreta u poslednjem minutu uvodnog kvartala. Ipak Omer Utku Al pogađa uz faul u smiraj deonice i donosi prednost Bursi pred odlazak na odmor (23:21).

Razlika se uvećala vrlo brzo, domaćin je trojkama zasuo koš rivala i stigao do dvocifrenog suficita. Dobrom igrom na protivničkoj polovini, poveo je i sa 17 razlike, ali je De Kolo vratio nadu gostima.

U nastavku, velika borba. Fener pravi seriju 10:0 i dolazi do preokreta. Odgovorio je Frimen, Bursa je napravila seriju, vratila prednost i na poslednji odmor otišla sa osam poena viška. Razlika je ubrzo dostigla i 15 poena, domaćin je preuzeo kontrolu u poslednjoj četvrtini i na kraju upisao veliku pobedu.


tagovi

Dušan AlimpijevićAleksandar ĐorđevićFenerbahčeFenerbahče BekoKK FenerbahčeBursasporturska liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara