Miloš Teodosić i Svetislav Pešić (MN press)
Miloš Teodosić i Svetislav Pešić (MN press)

Teodosić pod velikim znakom pitanja za junsko-julski prozor

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.05.22. | 10:54

Kapiten reprezentacije bi mogao da preskoči kvalifikacione mečeve sa Letonijom i Belgijom

Reprezentacija Srbije će prvu fazu kvalifikacija za Svetski kup 2023. zatvoriti mečevima u letonskom glavnom gradu Rigi (30. jun) i sa Belgijom u Nišu (3. jula), na kojima bi mogla da bude lišena pomoći Miloša Teodosića.

Naime, kapitena i prvog plejmejkera nacionalnog tima koji je maestralno kormilario Virtusovim brodom do pehara Evrokupa i evroligaške luke do polovine juna očekuje završnica italijanskog šampionata u kojem brani titulu. Niko ne sumnja da će bolonjski crno-beli stići barem do finala koje bi moglo da potraje čak do 20. juna (za kad je planirana sedma utakmica), što preti da dodatno iscrpi Mađioničara, kako Teodosića često, s pravom, oslovljavaju u Italiji.

Izabrane vesti

Milošu umor nikada nije bio prepreka da igra za nacionalni tim. Čak i kada ga je mučila teška povreda lista, bio je sa reprezentacijom do konačne odluke doktora da ipak propusti učešće na dva evropska (2013. i 2017.) i svetskom šampionatu (2019).

Nije mu bio problem ni prošlog leta da posle iscrpljujuće sezone i emotivnog pražnjenja sa Virtusom zaigra na kvalifikacionom turniru za Tokio, kao što se u novembru 2021. godine već na prvi poziv novog (starog) selektora Svetislava Pešića odazvao kako bi na terenu i van njega pomogao na startu kvalifikacija za Mundobasket, dok ga je povreda sprečila da predvodi Orlove u februarskom dvomeču sa Slovačkom.

Sada je zdrav. Ali hroničan problem sa listom srpskog reprezentativca koga su ove godine zadesile i povrede kolena i skočnog zgloba, uz prilične napore u završnici Serije A, kao i činjenica da je 19. marta ušao u 36. godinu, što usporava regeneraciju tela, odnosno uvećava rizik od povrede ako dođe do preopterećenja organizma, zahteva adekvatan odmor posle klupskog dela sezone, koji Miloš ne bi imao ukoliko zaigra u junsko-julskom 'prozoru'. Posebno, jer je početak priprema za avgustovski 'prozor', te centralni događaj ovog leta, Evrobasket (1-18. septembar), planiran početkom avgusta, a da nova klupska sezona u Italiji počinje samo nekoliko dana posle finala u kontinentalnog šampionata u Berlinu.

Zbog svega toga, kako Mozzart Sport saznaje, realno je očekivati da Teodosić ipak bude oslobođen igranja mečeva sa Letonijom i Belgijom...

Podsetimo, selektor Svetislav Pešić još ne zna ni da li će moći da računa na igrače iz NBA lige, koje koči osiguranje, a Bogdana Bogdanovića i povreda.


tagovi

Svetislav PešićMiloš TeodosićEvrobasketVirtus Bolonjakošarkaška reprezentacija Srbije

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara