Toko Šengelija protiv Partizan Mozzart Beta (©MN Press)
Toko Šengelija protiv Partizan Mozzart Beta (©MN Press)

Toko Šengelija povređen, da li će biti spreman za Partizan Mozzart Bet?

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.01.24. | 14:15

Gruzin ima problem sa leđima i moraće da bude bar deset dana van parketa

Jako otrežnjenje doživeli su košarkaši Virtusa iz Bolonje posle teških poraza na gostovanjima Makabiju u Beogradu i Efesa u Istanbulu, zbog čega su izgubili drugu poziciju na tabeli Evrolige.

Na sve to došao je i novi problem za Luku Bankija jer će rotacija u narednom periodu biti dodatno skraćena neigranjem Toka Šengelije.

Izabrane vesti

Naime, on zbog bolova u leđima mora da miruje i prve su procene da ga neće biti na parketu bar deset dana. Doduše, isti navodi tvrde da povreda nije teže prirode i da razloga za brigu nema. Međutim, Sportando dodaje i da duža pauza ne može automatski da se isključi, ali su prvi signali optimistični pa tako njegov izostanak ne bi trebalo da traje duže od dve sedmice.

Ako je tako, Šengelije sigurno neće biti u četvrtak protiv Asvela u Bolonji, ali ni na gostovanju Fenerbahčeu 25. januara. Ako bi se njegovo odsustvo produžilo možda ne bi igrao ni u Barseloni poslednjeg dana januara na startu nove duple sedmice. Dva dana kasnije Virtus treba da ugosti Partizan Mozzart Bet. A, da li će Šengelija biti spreman za taj meč teško je reći iz ove perspektive.

Virtus već kuburi sa povredama jer su van stroja Ognjen Dobrić i Devonte Kekok. Srpski reprezentativac doživeo je užasnu distorziju skočnog zgloba u meču domaćeg prvenstva sa Pezarom, kada je u doskoku stao na stopalo Akilea Polonare. Američki centar je u Beogradu protiv Partizan Mozzart Beta pretrpeo tešku povredu kolena zbog čega ga neće biti nekoliko meseci.

Toko Šengelija je dosad igrao gotovo na MVP nivou, sa 15 poena, 5,7 skokova, 3,7 asistencija i jednom ukradenom loptom za prosečan indeks korisnosti 19, po čemu je među pet igrača Evrolige u dosadašnjoj sezoni. Najbolju partiju imao je u pobedi nad Makabijem kada je ubacio 27 poena, uz osam skokova, te po jednu asistenciju i ukradenu loptu.



tagovi

Tornike ŠengelijaEvroligaVirtus Bolonja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara