Tomas Vokap (©MN Press)
Tomas Vokap (©MN Press)

Tomas Vokap na ceni, dve aktivne ponude iz Evrolige

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.04.21. | 12:12

Američki plej razmišlja o odlasku iz Kaunasa

Evropsko košarkaško tržište sve se više oporavlja od posledica pandemije virusa korona, zbog čega se već sada najavljuju transferi za predstojeće leto. Među onima koji će biti tražena roba je – Tomas Vokap.

Plejmejker Žalgirisa igra statistički slabiju sezonu od prošle po svim statističkim parametrima, mada je uspeo da zadrži određeni kvalitet igre. I pored toga on aktivno razmišlja odlasku iz Kaunasa čim postane slobodan igrač.

Izabrane vesti

Nedelja, 16.00: (1,85) Neptunas (hendikep 17,5) Žalgiris (1,85)

Litvanski novinar Domantas Urbonas tvrdi da Vokap na stolu ima dve aktivne ponude iz Evrolige – jednu od Olimpijakosa, drugu od Makabija iz Tel Aviva. On tvrdi da su pregovori sa dva kluba u odmaklim fazama i da će Vokap uskoro doneti konačnu odluku.

Vokap je ove sezone beležio 8,2 poena na nešto manje od 37 odsto za tri poena, 4,5 asistencija, tri skoka i 1,1 ukradenu loptu. Žalgiris bi hteo da ga zadrži i nudi mu novi ugovor pošto aktuelni ističe u junu, ali on će najverovatnije okrenuti novi list u karijeri.

I Olimpijakos i Makabi spremaju se za promene u rosterima. Pirejski crveno-beli već su počeli sa renoviranjem, Čarls Dženkins je otišao u Tenerife, a navodno svi stranci u ekipi i neki domaći igrači imaju širom otvorena vrata da napuste klub. Kao mete Olimpijakosa za ovo leto pominju se Džordan Miki iz Himkija, Marijus Grigonis iz Žalgirisa, Tajler Dorsi iz Makabija, te nekadašnji igrač pirejskog velikana Najdžel Vilijams Gos, ali i najbolji strelac Crvene zvezde Džordan Lojd.

Lojd je takođe na listi želja Makabija, a nedavno je objavljeno da je on od Ponosa Izraela odbio ugovor vredan 650.000 dolara za narednu sezonu jer čeka poziv iz NBA lige. Makabi bi tokom narednih meseci mogao da napusti najbolji igrač Skoti Vilbekin, a sa njim i pomenuti Tajler Dorsi, između ostalih.



tagovi

Tomas VokapŽalgirisKK Makabi Tel AvivKK OlimpijakosEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara