Rasel Vesbtuk i Džon Vol
Rasel Vesbtuk i Džon Vol

Trampa prelaznog roka: Vestbruk u Vašingtonu, Vol u Hjustonu

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.12.20. | 08:25

Zvanično je

Trampa prelaznog roka u režiji Vašingtona i Hjustona. Vizardsi su u Teksas poslali Džona Vola, a zauzvrat uzeli Rasela Vestrbuka, saopštili su danas klubovi. Roketsi su takođe dobili i zaštićeni pik prve runde na draftu 2023. godine.

Ovakav posao trebalo bi pre svega da zadovolji obojicu igrača, jer oni su i i insistirali na trampi o kojoj se pregovara još od sredine novembra, ali i dve najveće zvezde pomenutih klubova. Vašingtonov Bredli Bil bi naime 2021. godine mogao da postane slobodan agent, dok je Džejms Harden već tražio od Hjustona da ga trejduje u Bruklin. Sada se generalni menadžeri, Vašingtonov Tomi Šepard i Hjustonov Rafael Stoun, nadaju da će ovim potezima uspeti da ih ubede da ostanu kod aktuelnih poslodavaca.

Izabrane vesti

Hjuston pogotovu nema nameru da se odrekne Hardenovih usluga, mada tandem sa Vestbrukom nije doneo titulu kojoj su se u Teksasu nadali zbog čega su prošlog leta i pustili Krisa Pola u Oklahomu. Sada bi Hardenu dozvolili da ide samo ako bi dobili mladog, supertalentovanog igrača koji bi mogao da postane “franšizni igrač“, a uz njega i popriličan broj visokih pikova.

Što se tiče samog Vestbruka, njega će u Vašingtonu sačekati trener Skot Bruks, sa kojim je sedam godina sarađivao u Oklahomi. Hjuston mu nije prijao, iako je u proseku beležio 27,2 poena, 7,9 skokova i sedam asistencija po utakmici. I sve to u sezoni u kojoj se oporavljao od povrede kolena. U plej-ofu, međutim, samo 17,9 poena uz šut iz igre 42,1 odsto.

Mogao je da ostane u Teksasu, imao je tamo trogodišnji ugovor vredan 133.000.000 dolara, ali u Rokitsima nije bio prvi igrač. A navikao je da bude. Bio je uostalom i učesnik ol-star utakmice u devet od proteklih 10 sezona, a uz Oskara Robertsona jedini je igrač koji je sezonu završavao sa tripl-dabl učinkom na nivou proseka. To mu je uspevalo u poslednje tri sezone u Oklahomi. U Hjustonu je ipak Harden bio prva zvezda.

Sada tamo ide Džon Vol (30), koji je poslednju utakmicu igrao još decembra 2018. godine. U naredne dve se oporavljao od povrede Ahilove tetive. Samo je pitanje da li može da ostane zdrav.



tagovi

Hjuston RoketsVašington VizardsRasel VestbrukDžon Vol

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara