ABA liga, Printskrin
ABA liga, Printskrin

TRANSFERI ABA LIGE - ko je koga doveo, ko je otišao?

Vreme čitanja: 4min | ned. 12.07.20. | 16:32

Pravimo presek stanja na tržištu Jadrana

Polovina je jula, a možemo već sada da kažemo da je prelazni rok u Jadranskoj ligi bio veoma aktivan i atraktivan. Dovoljno je samo pomenuti dolazak Saše Obradovića i Korija Voldena u Crvenu zvezdu, te odlazak Andree Trinkijerija iz Partizana, te dolazak Vlade Šćepanovića i Nemanje Dangubića.

To je samo vrh ledenog brega. Naravno, biće još zanimljivih transfera do starta sezone krajem septembra, a mi smo mislili da je pravi momenat da posle svega napravimo kratku pauzu, da podvučemo crtu i načinimo presek stanja u ABA ligi.

Izabrane vesti

Za to nam je poslužio zvanični sajt Jadranske lige, pa smo se vodili zvaničnim podacima oko toga ko je iz 14 abaligaša otišao, a ko je do sada zvanično došao.

Utisak je da su glavni favorite bili ujedno i najaktivniji do sada na tržištu, ali ne možemo a da ne spomenemo Igokeu koja je ovog leta pokazala priličnu aktivnost kada je dovođenje igrača u pitanju.

Cedevita je mnogo menjala, Partizan je doživeo najveću promenu na klupi i mestu plejmejkera dok čeka pojačanje na poziciji pet. Crvena zvezda je verovatno dobila najsnažnija pojačanja do sada u vidu Lendrija Noka, Džordana Lojda, Korija Voldena i Lengstona Hola. I tu nije kraj, najavljuje se dolazak i Marka Simonovića, kao i Duopa Rita. Bili Beron i Lorenzo Braun će napustilti crveno-bele, kao i davno precrtani Kalin Lukas.

Volden i Mekintajer, MN PressVolden i Mekintajer, MN Press

Budućnost je najveći posao odradila kroz prizmu zadržavanja Petra Mijovića na mestu trenera, kao i produžetka ugovora Nikoli Ivanoviću i Džastinu Kobsu, te uskusnom Suadu Šehoviću. I Budućnost će pokušati da se pojača ispod koša i da pronađe centra koji bi mogao da se nosi sa akvizicijama glavnih konkurenata u ABA ligi.

Aktivnost na košarkaškom tržištu bila je sinonim za Mornar koji je među prvima krenuo u trku dovođenja igrača, a pored dolazaka uspeli su Barani da zadrže i Džejkoba Pulena, te Dereka Nidama.

Antabija Voler je otišao u - za kupovinu raspoloženu - Igokeu. Igosi su doveli i Edina Atića, Dragana Apića, kao i pojačanja iz Burža i Monaka u vidu Džekija Karmajkla i Entonija Klemonsa. Ali, to nije sve.

Dakle, pred vama je presek i spisak zvaničnih odlazaka i dolazaka za 14 abaligaških klubova koji se nalaze na zvaničnom sajtu lige. Pored svega navedenog, biće tu još mnogo uzbuđenja do jeseni kada su svi klubovi u pitanju, a to ćete sve kao što se i navikli moći da pratite na satu MOZZART Sporta.

BORAC ČAČAK

Došli: Radovan Đoković (produžio ugovor)

Otišli:Svetozar Popović, Adi Alikadić, Matija Popović, Aleksa Sušić, Srđan Krsmanović, Bogdan Petrović

BUDUĆNOST

Došli: Petar Mijović (trener, produžio ugovor), Nikola Ivanović (produžio ugovor), Džastin Kobs (produžio ugovor), Aleksa Ilić (produžio ugovor), Suad Šehović (produžio ugovor), Rašad Von (Igokea), Melvin Edžim (Unikaha Malaga)

Otišli: Skot Bamfort (Le Man), Hasan Martin (Olimpijakos), Kim Tili, Šon Kilpatrik, Luka Božić, Martinš Mejers

CEDEVITA OLIMPIJA

Došli: Kendrik Peri (Mega Bemaks), Alen Hodžić (Koper Primorska), Žiga Dimec (Koper Primorska), Jaka, Blažič (produžetak ugovora), Mikael Hopkins (produžetak ugovora), Dan Duščak (Real Madrid), Mangok Matijang (Bahčešehir)

Otišli: Majk Cirbes, Andrija Stipanović, Filip Krušlin, Domen Bratož, Dominik Artis, Saša Zagorac, Mirko Mulalić, Martin Krampelj, Petar Vujačić, Kodi Miler Mekintajer (Partizan)

CIBONA

Došli: Toni Nakić (Šibenka), Mateo Drežnjak (Široki)

Otišli: Matic Rebec (Rasta Vehta), Josip Bilinovac, Toni Katić, Ivan Novačić, Marin Rozić, Krešimir Ljubičić, Šejn Gibson, Roko Badžim

CRVENA ZVEZDA

Foto: KK Crvena zvezdaFoto: KK Crvena zvezda

Došli: Saša Obradović (trener), Lendri Noko (Alba Berlin), Džordan Lojd (Valensija), Kori Volden (Partizan), Lengston Hol (Promiteas)

Otišli: Dragan Šakota (trener), Kevin Panter (Olimpija Milano), Čarls Dženkins (Olimpijakos)

FMP

Došli: -

Otišli: Marko Jeremić (Mornar)

IGOKEA

Došli: Dragan Bajić (trener), Antabija Voler (Mornar), Edin Atić (Mega Bemaks), Džeki Karmajkl (Burž), Stefan Fundić (Zadar), Marko Jošilo (Krka), Entoni Klemons (Monako), Dragan Apić (San Pablo Burgos)

Otišli: Sava Lešić, Đorđe Gagić, Marko Tomas, Majkl Grin, Kenan Evans, Jakov Mustapić, Đorđe Simeunović

KOPER PRIMORSKA

Došli: -

Otišli: Aleksandar Lazić (Mornar), Alen Hodžić (Cedevita Olimpija), Žiga Dimec (Cedevita Olimpija), Nejc Barič (Krka), Jan Kosi (Krka)

KRKA

Došli: Nejc Barič (Koper Primorska), Jan Kosi (Koper Primorska), Jan Rebec (Šentjur), Luka Lapornik (produžetak ugovora)

Otišli: Marko Jošilo (Igokea), Jure Balažič (kraj karijere), Žiga Fifolt (Leven Bers), Glen Kouzi

MEGA BEMAKS

Foto: Mega Bemaks/Ivica VeselinovFoto: Mega Bemaks/Ivica Veselinov

Došli: Vladimir Jovanović (trener), Mihailo Mušikić (mladi tim), Dajšon Smit (Fort Vejn), Aleksandar Cvetković (Manresa)

Otišli: Dejan Milojević (trener), Kendrik Peri (Cedevita Olimpija), Nemanja Nenadić, Ivan Paunić, Blaž Mesiček, Edin Atić (Igokea)

MORNAR BAR

Došli: Džejkob Pulen (produžetak ugovora), Derek Nidam (produžetak ugovora), Sead Šehović (produžetak ugovora), Ajzea Vajthed (produžetak ugovora), Tejlor Smit (Nanter), Aleksandar Lazić (Koper Primorska), Marko Jeremić (FMP)

Otišli: Antabija Voler (Igokea), Dario Hant, Lens Heris, Damir Markota

PARTIZAN

Foto: KK PartizanFoto: KK Partizan

Došli: Vlado Šćepanović (trener), Rade Zagorac (produžetak ugovora), Markus Pejdž (produžetak ugovora), Uroš Trifunović (produžetak ugovora), Kodi Miler Mekintajer (Cedevita Olimpija), Nemanja Dangubić (Estudijantes)

Otišli: Andrea Trinkijeri (trener), Žanis Pejers, Džejms Mekadu, Kori Volden (Crvena zvezda), Redži Reding

SPLIT

Došli: Darko Bajo (produžetak ugovora), Sani Čampara (Sloboda)

Otišli: Džejms Vašington, Tomislav Gabrić (Astorija Bidgošč), Ivan Vrgoč, Džamel Moris, Mate Kalajžić

ZADAR

Došli: Veljko Mršić (trener), Domagoj Vuković (produžetak ugovora), Dominik Mavra (produžetak ugovora), Martin Junaković (produžetak ugovora)

Otišli: Danijel Jusup (trener), Brajkon Alen, Stefan Fundić (Igokea), Ive Ivanov (Ženeva Lajons)

Pogledajte MOZZART NJUZZ, vaš prozor u svet sporta...



tagovi

Vlado ŠćepanovićSaša ObradovićKori VoldenNemanja Dangubić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara