Đordi Bertomeu
Đordi Bertomeu

Trese se Evroliga! Najavljen Bertomeuov odlazak na kraju sezone, klubovi u raskolu, neki hoće u Fibu

Vreme čitanja: 1min | uto. 19.10.21. | 22:51

Đordija podržavaju Barselona, Real i Baskonija, protiv su Makabi, Olimpijakos i Panatinaikos

Budućnost Evrolige kakvu poznajemo je pod znakom pitanja. Kako piše Mundo Deportivo, posle dva sastanka održana u ponedeljak i utorak nastali su brojni potresi. Podeljena su mišljenja 13 klubova koji drže takmičenje. Španski klubovi žele da nastave ovako, neki poput Makabija i grčkih klubova žele promenu.

Neki klubovi ne razumeju kako Fiba daje veće nagrade i sumnjaju u Evroliginu sposobnost da generiše zaradu.

Izabrane vesti

Kako javlja Mundo Deportivo, dani su odbrojani Đordiju Bertomeuu i to je stav većine. Traže smenu Bertomeua na kraju ove sezone! Izgubio je poverenje i napustiće Evroligu posle 22 godine, javlja dobro obavešteni katalonski list.

U ponedeljak su na sastanku prisustvovali i Bertomeu i ostali važni ljudi Evrolige. U utorak su na sastanku bili samo klubovi sa licencama.

Mnogi smatraju da Evroliga nije ekonomski isplativa i sve više vuku ka odlasku u Fibina takmičenja. U vremenu kada svi trpe zbog posledica pandemije, ne razumeju kako Fiba pruža bolju finansijsku podršku i veće nagrade.

Takođe, treba reći da povratak u Fibu nije jednostavan, već vrlo komplikovan. Klubovi su vezani za Evroligu do 2026. godine, a ako žele da izađu ranije moraće da plate 10.000.000 evra!

Najzanimljivije je što katalonski list zapravo smenjuje Bertomeua i najavljuje da će 2022. godine Evroliga dobiti novog vođu. I da je to odlučila većina klubova.

Ali, ako smo do sada nešto naučili to je da Bertomeua nikada ne treba potcenjivati.

Jedno je jasno, Evroliga je uzdrmana.


tagovi

Đordi Bertomeu

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara