(MN Press)
(MN Press)

Trojkaški obračun pripao Asvelu: Zvezda ispustila pobedu u poslednjem minutu

Vreme čitanja: 3min | sre. 18.05.22. | 17:06

Crveno-beli juniori poraženi od francuskog tima u prvom kolu Fajnal ejta u Beogradu - 81:79

Ponovo je Asvel bio koban po juniore Crvene zvezde. Pravi trojkaški obračun imale su ove dve ekipe, Francuzi su postigli jedan pogodak više iza linije 6,75 metara (13-12), ali su na kraju pobedu odneli sa penala. Sredinom poslednje deonice crveno-beli su imali plus osam, ali su sve to prosuli u završnici i prepustili trijumf rivalu - 81:79 (24:24, 19:19, 16:15, 22:21).

Dobro su se od ranije poznavali mladi košarkaši Zvezde i Asvela. Ne samo da su nedavno na kvalifikacionom turniru odmeravali snage, nego ih je žreb i prošle godine u Valensiji spojio na startu fajnal-ejta. Nije bilo mnogo tajni, znali su šta mogu da očekuju jedini od drugih. A baš kao i prethodna dva puta, ponovo je pobeda pripala francuskom klubu.

Izabrane vesti

Za srpski tim je najviše poena Ognjen Matović - 18, imao je i 16 skokova. Međutim, njegova partija nije krusnisana onako kako je želeo. Lazar Đoković je zaustavio na 13, a Luka Vudragović na 12 poena. Marko Šarenac je takođe bio dvocifreni sa deset. Na drugoj strani centralna ličnost bio je Kimani Uinsu koji je postigao 14 poena, uz pet skokova i 10 asistencija za ukupni indeks 32. Isti broj poena je upisao i Kilijam Malvaja, uz devet uhvaćenih lopti.

Od samog početka bio je to pravi trojkaški obračun. Oba tima su pokazala da imaju odlične šuterske sposobnosti. Zvezda je tri minuta pre kraja prve deonice povela preko Topića plus pet – 18:13. Vrlo brzo su Francuzi uspešnim pokušajima iz daljine okrenuli na 24:21. Filip Radaković je tada ubacio prvu trojku, petu timsku i doneo izjednačenje na isteku prve četvtine.

Nastavile su trojke da ulaze kao od šale i u nastavku. Asvel je bio nešto sigurniji i precizniji, pa se odlepio na – 34:26. Nije bio u tim trenucima zadovoljan odbranom trener crveno-belih Miloš Obrenović, što se jasno čulo na tajm-autu.

Šta radimo? Jel smo se dogovarali ovako? Dajte ljudi... Ne zanimaju me ove trojke koje su dali. Nego majstore, u jednom driblingu ti je otišao“.

Vratili su se Beograđani na teren naravno šutevima iza linije 6,75 metara vrlo brzo anulirali prednost protivnika. Odličan je bio Ognjen Matović, pogodio je i prvi put i Lazar Đoković. Ispratio ih je i Luka Vudragović, pa je rezultat preokrenut. Ipak, nije uspela Zvezda na pauzu da ode sa vođstvom, već je kao i posle prvih deset minuta bilo izjednačeno – 43:43.

U trećoj deonici taktika se nije menjala. Asvel je zahvaljujući preciznoj ruci pobegao na 58:51, ali vrlo brzo su crveno-beli ponovo stigli. Delovalo je da će do 40. minuta biti potpuno neizvesno...

Međutim, otvaranje četvrte četvrtine proteklo je potpuno u znaku domaćeg tima. Povukao je ekipu Vladimir Pavlović, pogodio trojku Đoković, a onda Šarenac doneo 69:61. Imala je Zvezda plus osam, i još nešto manje osam minuta da tu prednost i sačuva.

Tri minuta kasnije Pavlović je posle ukradene lopte, istrčao kontru i sjajno zakucao. Sve bliže je bila Zvezda trijumfu, ali Asvel se nije predavao. Prišli su Francuzi na minus jedan, a onda i trojkom došli do vođstva u poslednjem minutu – 79:77. Đoković je izjednačio pola minuta pre kraja... A onda su crveno-beli u naredna dva napada dozvolili protivniku da sa dva penala reše utakmicu u svoju korist. Svoje šanse na drugoj strani nisu iskoristili, pa im sad ostaje velika žal za trijumfom koji je bio nadohvat ruke.

Naredni protivnik je sutra od 13 časova u Hali Ranko Žeravica italijanska Stelazura.

ZAVRŠNI TURNIR EVROLIGE ZA JUNIORE

Grupa A

Sreda

Mega Mozzart - INSEP 70:54

Makabi Tel Aviv - Real Madrid 66:93

Četvrtak

09.00: INSEP - Makabi Tel Aviv

11.00: Real Madrid - Mega Mozzart

Petak

09.00: Mega Mozzart - Makabi Tel Aviv

11.00: INSEP - Real Madrid

Grupa B

Sreda

Stelazura - Next Generation tim 81:86

Crvena zvezda - Asvel 79:81

Četvrtak

13.00: Crvena zvezda - Stelazura

15.00: Next Generation tim - Asvel

Petak

13.00: Asvel - Stelazura

15.00: Next Generation tim - Crvena zvezda

FINALE - subota


tagovi

KK Crvena zvezdajuniori crvene zvezdeKK AsvelANGT

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara