U istoj rečenici s Lebronom

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.03.21. | 09:43

Aleksej Pokuševski pobrao je mnoge simpatije partijom protiv Memfisa, sa pet trojki pomerio granice

Protiv Dalasa odličan, u duelu sa Njujork Niksima ništa nije htelo da uđe, a onda kiša poena i dobrih poteza u sudaru sa Memfisom. Aleksej Pokuševski oscilira, ali u ovom momentu je jasno da napreduje i neće mu se gledati sve "u dlaku" jer je najmlađi igrač u ligi. Ako je neko sumnjao da ovaj momak ima visok domet, onda to više nije slučaj.

Partijom od 23 poena, 10 skokova i pet asistencija, i tako je zasenio zvezde NBA lige koje su svoje karijere otpočele u Oklahomi poput Rasela Vestbruka, Kevina Duranta i Džejmsa Hardena. Međutim, uspeo je da se nađe u poređenju ni sa kim drugim nego sa - Lebronom Džejmsom.

Izabrane vesti

Pogodio je Pokuševski pet trojki iz osam pokušaja i tako postao drugi najmlađi košarkaš u NBA istoriji koji je dao pet ili više trojki na jednoj utakmici. Jedini kome je pošlo za rukom da tako nešto uradi, a da je imao manje godina od Pokuševskog, jeste Lebron Džejms.

Lebron je to učinio sa 18 godina i 354 dana, a Pokuševski sa 19 godina i 78 dana starosti.


Takođe, postao je treći najmlađi igrač koji je zapisao 23 poena, 10 skokova i četiri asistencije na jednoj utakmici. Pre njega su to kao mlađi uradili samo Lebron Džejms (dva puta) i Dvajt Hauard (18 godina i 364 dana).

Sama činjenica da ima 20 godina, a da ga stavljaju u istu rečenicu sa ovako velikim imenima govori da je na pomolu rađanje vrhunskog košarkaša.

Šej Gildžus Aleksender nije bio iznenađen ovakvom partijom Pokuševskog.

"Znali smo od prvog dana da ima samopouzdanje i osećaj za igru. Postaje sve bolji iz dana u dan. Moj posao je da učinim da ostane pozitivan i da samo nastavi dalje u ovom smeru", rekao je Aleksender.

Ovoga puta je pogodio pet trojki i tako uspeo da uđe u društvo Lebrona Džejmsa. Podsećanja radi, evo šta je Pokuševski pričao o šutu za tri poena u novogodišnjem intervjuu za Mozzart Sport.

Šut za tri poena mi je jako važan, radim na njemu dosta, na treninzima koristim svaku priliku da šutnem koliko je god moguće. Zato što je to moderna košarka, to je jedno od glavnih oružja danas. Ako možeš da šutneš za tri, možeš i da ideš na prodor, da podeliš loptu, raširiš teren. Tako da je to jako bitna stavka“, rekao je Pokuševski početkom januara.

A sada se upravo tim oružjem upisao u istoriju…


 


tagovi

Aleksej PokuševskiOklahoma Siti TanderLebron Džejms

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara