Foto: Fiba Basketball
Foto: Fiba Basketball

U reprizi - repriza! Španci ponovo tukli Argentinu, blistao Rubio

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.07.21. | 15:48

Laprovitola najbolji kod Gaučosa - 81:71

U reprizi finala Svetskog prvenstva i u rezultatu je bila repriza. Španija je ponovo dobila Argentinu, samo ovog puta na Olimpijskim igrama. Riki Rubio je blistao i diktirao ritam, a saigrači su ga ispratili i dobili ovaj "derbi" sa 81:71. Ne preterano lepa utakmica za gledanje, ali su Španci odradili posao u svom stilu.

Rubio je završio meč sa 26 poena, pet skokova i četiri asistencije uz jednu ukradenu loptu. Na drugoj strani je blistao novi košarkaš Barselone Nikolas Laprovitola sa 27 poena.

Izabrane vesti

Ovo je ujedno drugi poraz Argentine, pa su Gaučosi posle Slovenaca dobili "po nosu" i od Furije. Japan i Argentina su na dva poraza. Španija i Slovenija na dve pobede.

Ako ništa, ovaj meč bio je epski i zbog duela dve istinske legende košarke, Pau Gasola i Luisa Skole. Obojica su vremešni, pred kraj karijere, ali se ne predaju, posebno kada se igra za reprezentativni dres.

Argentinci su bolje počeli meč, Skariolo je pokazao zabrinut izraz lica, ali su njegovi izabranici počeli bolje da kontrolišu odbranu i skok, pa je i razlika otišla na stranu Furije.

Prevashodno je Španija igrala dobro za dva poena, nije mnogo trošila lopte i pogodila je 9/11 šuteva u prvom poluvremenu. Sa druge strane su Argentinci gađali 7/18 i tu se napravila razlika.

Generalno je Furija kroz meča išla sa boljim ritmom, a za to je bio najzaslužniji Riki Rubio koji je davao i ton i zvuk igri Skariolove mašine.

Na kraju rutinska pobeda Španije koja je kao svetski šampion došla da napadne najveći domet.

Pored Rubija, pobedi Španije doprineli su Serhio Ljulj sa 10, Pau Gasol i Viktor Klaver sa po devet poena. Kod Argentine je Luis Skola ubacio 13, a Fakundo Kampaco 10.




tagovi

Riki Rubiotokio 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara