Aleksandar Đorđević (Foto: Shutterstock)
Aleksandar Đorđević (Foto: Shutterstock)

Užasna partija Đorđevićevog Fenera i najmanje poena u istoriji Evrolige

Vreme čitanja: 3min | pet. 12.11.21. | 20:40

Katastrofa turskog tima usred Istanbula, puleni srpskog stručnjaka ubacili tri poena za četvrtinu, 29 za prve tri i brojali do 43 - nikad manje u elitnom takmičenju

Taman što se uzdigao, Fenerbahče je teško pao - možda i najteže u istoriji. Ozbiljno je poljubio patos u sudaru sa Olimpijom Milano. Posle tri vezana trijumfa dočekao je sjajnu ekipu Etorea Mesine i pretrpeo jedan od najbolnijih poraz u Evroligi. Ubacio je tri poena u prvoj četvrtini, ukupno 29 za 30 minuta košarke. Na kraju nezapamćenih 43:68 u Istanbulu, šesti poraz ekipe Aleksandra Đorđevića i osmi trijumf fantastičnih Manekena. Nikada Fener nije imao slabiji poenterski učinak u društvu najboljih timova Starog kontinenta i to sve govori.

Šta reći za Fenerovo večerašnje izdanje? Totalna blamaža. Poptuno bez energije su odigrali domaći košarkaši, tokom gotovo svih 40 minuta. Prvi kvartal je umalo bio istorijski. Đorđevićevoj ekipi je trebalo preko pet minuta da se upiše, Jan Veseli je bio polovičan sa linije penala. Prve poene iz igre ubacila je u poslednjem minutu prve deonice. To je četvrti najgori učinak u istoriji takmičenja na nivou jednog kvartala, s ozbirom da su ispred tri ekipe sa po dva postignuta poena za 10 minuta (Beneton, Marusi i Žalgiris).

Izabrane vesti

U drugoj deonici su se domaći igrači drastično popravili, čak su uspeli i da je dobiju, ali bilo je jasno da je pitanje pobednika uveliko poznato. Armani je na prvi odmor otišao sa 19 poena viška, dva manje nisu pravila veliku razliku. Makar ne večeras.

Taman kada su navijači pomislili da je najgore ostalo iza njih, usledila je još jedna horor četvrtina istanbulske ekipe. Stala je i odbrana, dozvolila rivalu 25 poena, dok je napad uspeo da proizvede samo devet. Skupa - 29 poena Fenerbahčea za tri deonice. Najgori učinak tokom uvodna tri kvartala u istoriji zabeležila je Montepaski Sijena pre 10 godina - 22 poena. A koliko se samo košarka promenila u međuvremenu...

Otvorio je Fener serijom 8:0 poslednji kvartal i činilo se da će uspeti da izbegne najgori poraz u istoriji. Ipak, usledio je novi pad, serija promašaja, loših rešenja na protivničkoj polovini. Uspeli su Đorđevićevi puleni da pobegnu od najslabijeg učinka ikada - Krka ubacila 35 poena protiv CSKA pre 18 godina - ali su ipak ispisali tamne strane istorije istanbulskog kluba.

Šutirali su košarkaši Fenerbahčea očajno iz svih pozicija. Samo 40,6 odsto za dva (13/32), mizernih 19,1 za tri poena (4,21), dok su i sa linije penala bili specifično neprecizni - 38,5 odsto (5/13). Nije ni Milan blistao, ali je odigrao u napadu taman koliko je bilo dovoljno da se upiše nova recka.

Na kraju je Ševon Šilds predvodio pobednički sastav sa 13 poena, dva manje dodao je Luiđi Datome. Po devet su ubacili Devon Hol i Dinos Mitoglu. Sa druge strane vredan pomena samo Pjerija Henri (12p), dok su Jan Veseli i Šehmuz Hazer dodali po devet.

EVROLIGA - 9. KOLO

Četvrtak

CSKA Moskva - Makabi 74:73

/Lundberg 14 - Vilijams 20/

Crvena zvezda - Asvel 73:67

/Kalinić 22 - Okobo 16/

Alba - Efes 90:63

/Da Silva 13 - Micić 19/

Panatinaikos - Uniks 72:74

/Mejkon 14, Papajanis 14 - Kanan 15, Voroncević 15/

Barselona - Baskonija 93:67

/Mirotić 25 - Inok 22/

Petak

Zenit - Olimpijakos 84:78

/Frankamp 16 - Vokap 17/

Fenerbahče - Olimpija Milano 43:68

/Henri 12 - Šilds 13/

Monako - Bajern 94:71

/Džejms 18 - Lučić 15/

Real Madrid - Žalgiris 95:82

/Jabusele 15 - Kavana 14/



tagovi

KK FenerbahčeOlimpija MilanoFenerbahče BekoAleksandar ĐorđevićEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara