Edi Tavares (©Star Sport)
Edi Tavares (©Star Sport)

Uzbuna u Madridu: Dubai spremio 8.000.000 evra za Tavaresa

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.02.24. | 18:10

Centar sa Zelenortskih ostrva mogao bi debelo da naplati odlične igre, ali ne u klubu sa kojim se proslavio

Odavno je postalo jasno da Real Madrid ne bi pravio rezultate koje ima da nema tako dominantnu figuru u reketu kao što je Edi Tavares. Serhio Ljulj i Rudi Fernandes su senatori, Džanan Musa i Mario Hezonja nose veliki teret na svojim leđima, dok je gorostas sa Zelenortskih ostrva karika kakvu svaki šampionski tim mora da ima.

I pored toga što je jedan od igrača koje je gotovo nemoguće zaustaviti, više od godinu dana traje saga oko njegovog produžetka saradnje sa madridskim Realom. Tavares je logično podigao zahteve i želi da postane ubedljivo najplaćeniji košarkaš Blankosa, koji opet imaju svoju računicu i interni pravilnik koji propisuje da se preko određene granice ne ide.

Izabrane vesti

Tavares je od Reala tražio 3.000.000 evra neto, on trenutno u Madridu dobija 1.700.000 evra kada se odbiju svi porezi, a kako javlja španski Relevo, njegove finansijske zahteve želi da ispuni Dubai! U pitanju je suma od gotovo 8.000.000 evra bruto

Dobro je poznato da ekipa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata priprema teren za neminovni ulazak u Evroligu, a dok se iščekuje ozvaničenje saradnje ovog posla, Dubai već pušta pipke po Evropi u potrazi za adekvatnim pojačanjima i na listi želja našao se upravo reprezentativac Zelenortskih ostva.

Pregovori između Reala i Taversovih predstavnika trenutno su stopirani pošto ne postoji pomak u pronalaženju rešenja za veliki jaz između onoga što se nudi i traži. Međutim, najave da se Dubai sprema za ofanzivu podigle su sve u Realu na noge i moglo bi da izazove lančanu reakciju. Zasad, navodi Relevo, se ništa ne dešava, ni u jednom smeru.

Tavaresovu sisituaciju prati nekoliko zainteresovanih klubova iz Evrope. Pre svega Panatinaikos, koji bi voleo da u paketu dovede i Marija Hezonju čiji ugovor takođe ističe u junu i navodno nema napretka u pregovorima za produžetak saradnje. Hrvatski reprezentativac je već nastupao za PAO i na relaciji klub-igrač postoji veliko poštovanje, a sa revitalizacijom kluba i investiranjem velike sume novca od strane vlanika Dimitrisa Janakopulosa, postoji dobra podloga za obnavljanje saradnje. Uostalom, kontroverzni biznismen je već govorio o tome da je klub dogovorio za narednu sezonu dva pojačanja od po tri miliona evra, što govori dosta o tome koliko je PAO zagrizao da se vrati na evropski vrh.

Tavares i Hezonja nisu jedini kojima ugovori sa Realom ističu u junu, jer su tu još Vensan Poarje, Džanan Musa, Fabijen Kozer, Ćaćo Rodriges, Serhio Ljulj i Rudi Fernandes.

Kada govorimo o Dubaiju, podsetimo da su španski mediji najavljivali Svetislava Pešića kao trenera bogatog projekta, ali i da je bilo drugih trenera i košarkaša koji su se dovodili u vezu sa klubom iz UAE.


tagovi

Valter TavaresKK Real MadridKK DubaiEvroligaKošarkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara