Ilija Belošević i Milivoje Jovčić (Foto: MN Press)
Ilija Belošević i Milivoje Jovčić (Foto: MN Press)

Večiti derbi u rukama dvojice Srba i Hrvata: Beloševiću, Jovčiću i Radojkoviću poveren najteži zadatak

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.11.21. | 11:43

Određene sudije za predstojeći košarkaški derbi

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana odmeriće snage po prvi put u tekućoj sezoni. Očekivanja su velika, s ozbirom da su večiti rivali sjajno počeli sezonu i sede na vrhu regionalne lige posle sedam odigranih kola. Pravdu u dvorani Aleksandar Nikolić pred navijačima Zvezde deliće Ilija Belošević, Milivoje Jovčić i Josip Radojković - trojica ponajboljih arbitara regionalnog šampionata.

Nedelja, 19.00: (1,80) Crvena zvezda (14,5) Partizan (2,15)

Izabrane vesti

Belošević iza sebe ima veliko iskustvo, rekorder je po broju odrađenih utakmica u Evroligi, a interesantno je da je bio među arbitrima i na prvom derbiju Dejana Radonjića. Jovčić takođe ima veliko iskustvo iza sebe, radio je i na Olimpijskim igrama, Fajnal foru Evrolige, dok je Radojković, između ostalog, minule sezone delio pravdu u finalu ABA lige između crveno-belih i Budućnosti.

Trio sudija će morati da "brine" samo o navijačima Crvene zvezde, kako prema dogovoru dva kluba gostujući neće prisustvovati prvom ovosezonskom derbiju.

Svojevremeno je i Belošević o intervjuu za Vajs istakao da je večiti derbi najteža utakmica za suđenje.

"Ko god da izgubi, neko je uvek nezadovoljan. To je priroda posla, ali ja sam sudio finale EP Španija - Rusija, gde Španija kao domaćin izgubi u poslednjem sekundu i onda mi posle dođe predsednik španskog KS u svlačionicu da mi čestita. E sad, tu napraviš paralelu sa ovime ovde, gde te posle derbija jure i čistačica, i fizioterapeut, i kafe kuvarica... Svi imaju svoje viđenje stvari", izjavio je jedan od najboljih evropskih sudija.

Zvezda u premijerni okršaj sa Parizan u novom takmičarskom cikluu ulazi kao aktuelni šampion Jadrana, sa učinkom od šest pobeda i jednog poraza u regionalnom prvenstvu. Partizan je korak ispred i jedini neporaženi tim u ABA ligi.

Okršaj večitih rivala biće posebno Zanimljiv zbog činjnenice da se Željko Obradović vratio na klupu crno-belih posle 28 godina. Predstojeći derbi biće mu 15, dok njegov kolega sa protivničke klupe Radonjić ima daleko više iskustva u ovim mečevima, s ozbirom da je Crvenu zvezdu u čak 40 navrata vodio protiv Partizana (24-16).



tagovi

KK Crvena zvezdaKK PartizanIlija BeloševićMilivoje Jovčić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara