Vladimir Lučić (©MN Press)
Vladimir Lučić (©MN Press)

Vladimir Lučić zbog povrede ne igra olimpijske kvalifikacije

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.06.21. | 20:01

Ostaje šansa da zaigra na Igrama u Tokiju ako se Srbija plasira, nezvanično saznaje Mozzart Sport

Problemima sa povredama u redovima košarkaške reprezentacije Srbije nema kraja. Iz Saveza je obelodanjeno da problema sa povredom ima Aleksa Avramović zbog čega propušta duel protiv Meksika, a prema nezvaničnim saznanjima Mozzart Sporta olimpijske kvalifikacije propušta Vladimir Lučić.

Jedan od heroja pohoda na evropsko srebro u Istanbulu 2017. godine ima problema sa skočnim zglobom koji vuče već neko vreme, zbog čega su sada posle završenih obaveza u Bajernu neophodne terapije kako bi mogao brže da se oporavi. U dogovoru sa selektorom Igorom Kokoškovim i timom doktora doneta je odluka da Lučić preskoči kvalifikacije, kako bi dobio vreme da problematični zglob vrati u operativno stanje. On je s Bajernom u tek završenoj sezoni odigrao oko 70 utakmica u svim takmičenjima.

Izabrane vesti

02.30: (1,35) Milvoki (14,0) Atlanta (3,70)

Kako se može čuti, Lučić će ostati na radaru selektora i u slučaju da se Srbija plasira na Olimpijske igre obaviće još jedan razgovor kako bi utvrdili da li postoji i kolika šansa da se prva violina Bajerna uključi u pripreme pred put u Tokio.

Reprezentacija Srbije ima velike probleme sa zdravljem svojih igrača, što je posledica napornih, teških i dugih klupskih sezona i nakupljenih mikropovreda koje su sada namučile dobar deo ekipe. Podsetimo, Miroslav Raduljica je morao da odustane od reprezentativnih obaveza zbog povrede stopala, iako se među prvima pojavio na okupljanju 12. juna. Marko Gudurić je zbog problema sa tetivom morao na terapije u Minhen. Ognjen Jaramaz je u startu otpao zbog povrede koju je zaradio u finišu klupske sezone. Nemanja Nedović je potvrdio da zbog posledica virusa korona koje i dalje oseća još ne trenira i samim tim ne može da pomogne Srbiji na putu ka Tokiju.

Nikola Milutinov je još u januaru završio sezonu zbog povrede ramena koja je zahtevala operaciju. On se i pored toga priključio reprezentaciji kako bi pokušao da se spremi bar za Igre u slučaju da se 4. jula obezbedi viza. Na kraju je Aleksa Avramović morao na poštedu, dok je Bogdan Bogdanović povredio koleno u polufinalu Istoka protiv Filadelfije. Njega koleno i dalje muči, ali kako Hoksi igraju konferencijsko finale, on svakako ne može da pomogne da se obezbedi karta za Japan. Nikola Jokić je odbio poziv selektora Kokoškova zbog umora posle 109 odigranih utakmica od avgusta prošle godine i činjenice da će uskoro postati otac.

To ostavlja stručni štab sa 15 igrača na raspolaganju, pošto su se posle Akropolis kupa priključili Nikola Kalinić i Vasilije Micić, a posle kraćeg odmora treninzima se vratio i kapiten Miloš Teodosić. Kvalifikacije se igraju od 29. juna do 4. jula u dvorani Aleksandar Nikolić, a protivnici Srbije u grupnoj fazi su Dominikanska Republika i Filipini, dok su u drugoj grupi Italija, Portoriko i Senegal.

Priredili: Đorđe MATIĆ i Nikola STOJKOVIĆ


tagovi

kvalifikacije za Olimpijske igrekošarkaška reprezentacija SrbijeVladimir Lučić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara