Nejt Volters (Foto: Starsport)
Nejt Volters (Foto: Starsport)

Volters: Drago mi je što sam se vratio, nismo bili sjajni u napadu, ali bićemo sve bolji

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.10.21. | 15:15

Povratnik u redove Crvene zvezde Nejt Volters govorio je za medije pred gostovanje u Tel Avivu protiv ekipe koju jako dobro poznaje

Vratio se Nejt Volters u Crvenu zvezdu tokom leta. Na iznenađenje mnogih. Od kako je pre četiri godine napustio Mali Kalemegdan, branio je boje raznih klubova. Između ostalih i narednog protivnika srpskog šampiona - Makabija. Istako je da mu je drago što je ponovo u crveno-belom, tvrdi da ekipa još može da napreduje i da je ključ pred duel sa Ponosom Izraela - usporiti Skotija Vilbekina.

Četvrtak, 20.05: (1,30) Makabi (16,0) Crvena zvezda (3,90)

Izabrane vesti

Posle tesnog poraza u Istanbulu i velike pobede nad ekipom Budućnost, ekipu Crvene zvezde u drugom kolu Evrolige čeka još jedna veliki izazov. Toga je svestan i Volters.

"Imali smo dve teške utakmice. Dosta igrača ima probleme u ovom trenutku. Dosta je i novih momaka, tako da se još navikavamo jedni na druge. Raspored je težak, ostaje nam da odigramo čvrsto i vidimo šta će se desiti".

Jako dobro poznaje Tel Aviv i velelepnu Menora Mivtačim Arenu, kako je sezonu 2019/20 proveo u dresu Makabija.

"Teško mesto za igranje, Makabi ima sjajne navijače, igra sa puno energije na svom terenu. Moramo da damo sve od sebe, svedemo broj izgubljenih lopti na minimum i zategnemo odbranu", istakao je Amerikanac.

Vilbekin se i na startu sezone pokazao kao ključni igrač ekipe Janisa Sferopulosa. Ubacio je 28 poena u pobedi nad Bajernom na otvaranju Evrolige. Volters ga jako dobro poznaje, delili su svlačionicu, minute, pomagali se i učili jedan od drugog tokom teške sezone koja je na kraju prevremeno okončana zbog pandemije virusa korona. Tvrdi da će jedna od ključnih stvari biti stati na put 28-godišnjem plejmejkeru.

"Važan je šraf u njihovoj igri, što se pokazalo i u prvoj utakmici. Jedna od ključnih stvari je da mu otežamo posao koliko je moguće, da mu ne dozvolimo otvorene šuteve. Jako im je važan i moramo da ga usporimo".

U pobedu nad ekipom Budućnost usadio je svega tri poena. Ali od ključne važnosti. Trojkom u prvoj polovini odlučujuće četvrtine pomogao je Zvezdi da napravi seriju 9:0 na startu završnog perioda. Svestan je težine trijumfa nad Podgoričanima, posebno zbog nezavidne situacije izostancima.

"Velika pobeda u ranoj fazi sezone. Posebno zbog svih problema koje smo imali tokom priprema i bilo je lepo igrati pred našom publikom. Nismo odigrali sjajno, ali dovoljno dobro da pobedimo".

Ne krije da mu povratak na Mali Kalemegdan izuzetno prija. Znači mu što ponovo sarađuje sa Dejanom Radonjićem, ali i što u svlačionici sreće puno poznatih lica.

"Jako mi je drago što sam se vratio. Ovde se osećam ugodno. Teško je menjati timove godinama. Puno mi znači što ću raditi sa trenerom za kojeg sam igrao ranije. Takođe, od velike je pomoći što je tu i dosta saigrača iz mog prvog mandata. Nema sumnje da ću se kako vreme odmiče osećati sve bolje".

Zadovoljan je igrom tima u odbrani na startu takmičarske godine, ali ističe da u napadu ima puno prostora za napredak.

"Trener zahteva da se igra čvrsta odbrana i mislim da smo odradili jako dobar posao na početku sezone. Mislim da je odbrana na početku značajnija od napada, posebno jer je dosta novih igrača. Nismo bili sjajni u napadu, ali verujem da ćemo biti sve bolji".


tagovi

KK Crvena zvezdaNejt VoltersKK Makabi Tel AvivMakabi Tel Aviv

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara