Nikola Vučević (©fiba.basketball)
Nikola Vučević (©fiba.basketball)

Vučević i Dubljević poništili Klarksonovih 27, Crna Gora slavila u generalnoj probi

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.08.23. | 17:50

Još ranije Australija iznenadila Francusku, Italija dobila Brazil na Kupu solidarnosti u Kini, Portoriko pokazao zube Letoniji

Košarkaška reprezentacija Crne Gore je spremna za Svetsko prvenstvo, pošto je u generalnoj probi pred planetarnu smotru savladala domaćina Filipine 102:87. Prvo poluvreme je bilo prilično izjednačeno, ali su se Nikola Vučević uozbiljili u nastavku, brzo stekli dvocifren višak i bez većih problema ga održavali do kraja.

Centar Čikago Bulsa je umalo ubeležio dabl-dabl sa 18 poena i devet skokova, a ispratio ga je Bojan Dubljević sa 16 poena. Kendrik Peri je briljirao u prvom poluvremenu, kada je ubacio 13 poena, a susret je okončao sa 15, uz čak devet asistencija i četiri ukradene lopte. Dvocifren i povratnik u redove Budućnosti, Vladimir Mihailović sa 12 poena.

Izabrane vesti

Crnogorci su tako upisali tek drugi trijumf na pripremama, pošto su prethodno savladali i Iran (81:66), a izgubili su od Francuske (69:80), Slovenija (100:104) i Gruzije (79:84). Ipak, to su samo pripreme, a izabranici Boška Radovića su pokazali da igraju veoma atraktivnu košarku, ali i da imaju ozbiljan kvalitet, pre svega u ofanzivi.

Ponosne domaćine predstojeće planetarne smotre je predvodio NBA as Džordan Klarkson sa 27 poena i pet asistencija. Jasno je da svojevremeno najbolji šesti igrač najjače lige sveta odskače kvalitetom u selekciji Filipina. Ispratili su ga centar Džun Mar Fahardo sa 19 i Dvajt Ramos sa 13 poena.

Dante Egzum (©fiba.basketball)Dante Egzum (©fiba.basketball)

Odigrano je još nekoliko interesantnih prijateljskim mečeva danas, a Australija je iznenadila Francusku i nanela joj prvi poraz na pripremama - 78:74.

Čak pet igrača Bumersa ubeležilo je dvocifren učinak, Džoš Gidi (šest skokova, pet asistencija) i Nik Kej su upisali po 12 poena, bivši košarkaš Crvene zvezde Duop Rit je dodao 11, koliko su ubacili i doskorašnji bek Partizan Mozzart Beta Dante Egzum i iskusni Peti Mils.

Evan Furnije je igrao sam na drugoj strani, ubacio 11 od 14 šuteva i okončao meč sa 29 poena. Isaija Kordinije sa 12 i Geršon Jabusele sa 10 poena (sedam skokova) su ga jedini ispratili.

Srbija je na Kupu solidarnosti u Kini savladala domaćina (87:64), a na istom turniru je Italija dobila Brazil 93:87.

Sjajan duel potencijalnog rivala Srbije u drugoj fazi Mundobasketa, kao i selekcije sa kojom će izabranici Svetislava Pešića odigrati poslednji meč pred šampionat.

Azure je predvodio košarkaš Jute Simone Fontekio sa 26 poena, a ispratio ga je Stefano Tonut sa 16. Akile Polonara, Marko Spisu i Đampaolo Riči su dodali po 11.

Brazil je vodio 44:38 na poluvremenu, ali nije uspeo da sačuva višak u nastavku, uprkos dobroj partiji Lukasa Dijaza koji je uz 18 poena imao i šest skokova. Novi centar Venecije, Bruno Kaboklo, ubeležio je 14 poena i šest skokova, isti poenterski učinak imao je i Leonardo Majndl, dok je novi plejmejker Crvene zvezde Jago dos Santos susret okončao sa 12 poena. Iskusni Raul Neto, kojeg ćemo ove sezone gledati u dresu Fenerbahčea, dodao je 11 poena.

Još jedan rival Srbije u prvoj fazi Svetskog prvenstva, Portoriko, izgubio je od Letonije na Tajvanu 72:84. Ipak, primetno je da su Džon Holand i drugovi pružili solidan otpor.

Ismael Romero je bio najefikasniji sa 14 poena u poraženoj ekipi, dok su Letoniju predvodili Rolands Šmits i Arturs Žagars sa po 14 poena.


tagovi

košarkaška reprezentacija Crne Gorekošarkaška reprezentacija Francuskekošarkaška reprezentacija Australijekošarkaška reprezentacija Brazilakošarkaška reprezentacija ItalijeKošarkaška reprezentacija Letonijekošarkaška reprezentacija PortorikaFilipiniMundobasket 2023Nikola VučevićDžordan KlarksonBojan DubljevićJago dos SantosSimone FontekioDžoš GidiDante EgzumDuop RitEvan FurnijeRolands Šmits

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara