Nikola Vučević (©AFP)
Nikola Vučević (©AFP)

Vučeviću se ne ide iz Orlanda, a da li će klub odoleti ponudama?

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.03.21. | 16:42

Crnogorski as ne bi menjao sredinu, sve ipak zavisi od uprave franšize sa Floride

Još tačno dve sedmice ostale su do kraja prelaznog roka u NBA ligi, a kako se približava popularni "Deadline Day" tako su i spekulacije o mogućim trejdovima sve glasnije.

Među njima je pre svih Nikola Vučević koji je prema svim dosadašnjim izveštajima s one strane Atlantika možda i najtraženija roba na košarkaškoj pijaci. Međutim, ako pitate crnogorskog asa da li mu se ide iz Orlanda, odgovor neće biti potvrdan.

Izabrane vesti

“Jako sam srećan u Orlandu. Kada sam produžavao ugovor znao sam da nas čeka novi 'proces' i da nećemo moći da se borimo za titulu baš odmah“, rekao je Vučević i nastavio:

“Nismo imali sreće sa povredama od početka sezone. Ali i dalje verujem da idemo u pravom, smeru uprkos tom što smo izgubili dvojicu važnih igrača – Ajzaka i Fulca“.

02.30: (1,60) Dalas (13,0) San Antonio (2,60)

Orlando je sezonu otvorio dobro, sa skorom 6-2. Zatim se dogodio potpuni sunovrat i tim sa Floride poražen je u 21 od 28 narednih utakmica.

Upravo zato Vučević se kao prva zvezda Orlanda i jedan od najboljih centara lige našao u fokusu klubova sa daleko većom perspektivom, pa su tako u red stali Majami, San Antonio, Boston, Šarlot... Na meti klubova je i njegov klupski drug Evan Furnije, ali prema Vučevićevim rečnima – odlazak nije opcija.

Za njega možda nije, ali ne mora uvek njegova da bude poslednja. Pogotovo što se poslednjih godina sve više dešava da igrači saznaju da su trejdovani tek pošto se posao završi. Jedan od takvih primera je Blejk Grifin, koga su Klipersi poslali u Detroit, iako je on želeo da ostane...

Vučević je uprkos svojim kvalitetima jedan od najpotcenjenijih centara lige. Sa svojih 30 godina i 10 profesionalnih sezona stoji rame uz rame najvećim zvezdama današnjice na svojoj poziciji. Ove sezone beleži 24,6 poena na 41 odsto pogodaka sa distance, a na to dopisuje još 11,6 skokova i 3,7 asistencija.

On je 2019. godine potpisao četvorogodišnji ugovor s Orlandom vredan 100.000.000 dolara. Ove sezone ima garantovanu platu od 26.000.000 dolara, a za naredne dve ga čekaju 24.000.000 i 22.000.000 dolara redom. Od leta 2023. godine bio bi neograničeni slobodni agent.



tagovi

Nikola VučevićNBA ligaOrlando Medžik

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara