Foto: MN Press
Foto: MN Press

Za bolji utisak i vađenje fleka

Vreme čitanja: 3min | uto. 29.12.20. | 09:30

Partizan ovu 2020. godinu završava na gostovanju Veneciji. Meč bez rezultatskog značaja, ali nije potpuno beznačajan

Utakmica bez bilo kakvog rezultatskog pritiska. Partizan već zna da bez obzira na ishod gostovanja Veneciji (20.30h) sigurno završava kao četvrti grupu Evrokupa i već zna na koga će u TOP 16 fazi. Ovo je odloženi meč na koji je inače Partizan bio i otputovao, ali je italijanski tim tada otkrio da ima zaražene pa je sve moralo da bude odloženo.

Venecija je već ispala i nema neki motiv na ovoj utakmici. Partizan sa druge strane ima motiv da posle užasne utakmice protiv Krke protiv stare mušterije poboljša raspoloženje na kraju ove tmurne 2020. godine.

Izabrane vesti

Koliko god je crno-belima delovalo na startu ove godine da bi mogla da bude jedna od boljih u novijoj istoriji, ceo kasniji razvoj situacije doveo je do toga da su crno-beli napravili nekoliko koraka unazad posle nastanka cele zbrke zbog virusa korona.

Partizan igra na gostovanju Veneciji, na stanici gde je prošle sezone uspešno započeo sezonu. I protiv tima koga je nadigrao i ove sezone. Videli smo još kod dolaska italijanskog tima u Beograd koliko respektuju crno-bele, pa možda to Partizan može ponovo da kazni.

Zanimljivo je da Rašon Tomas voli da igra protiv ovog protivnika, činio je čuda i u dresu Dinama iz Sasarija protiv Venecije, odličan je bio i u prvoj utakmici Evrokupa prošle sezone, a odličan je bio i u poslednjoj pobedi Partizana nad Venecijom.

On je imao određenih problema sa povredom, kao i Rade Zagorac, a u timu više nisu Nemanja Gordić (prešao u Mornar) i Stefan Janković. Zbog svega Ognjena Jaramaza čeka malo veća minutaža na poziciji plejmejkera, a Erik Mika bi trebalo da se oproba ponovo na četvorci.

O narednoj utakmici govorio je trener crno-belih Sašo Filipovski.

Ovaj period smo iskoristili za dobar trening koji su momci dobro odradili. Imamo neke male povrede. Leđa i neke upale. Iako ovaj meč ništa ne odlučuje, potrebna nam je jedna jaka utakmica i ovo će nam dobro doći. Venecija je tim koji diže svoju formu, ima iskusnog trenera, kao i igrače koji su više godina u klubu. Menjaju odbrane i često igraju po 20-25 minuta zonu. Iskoristićemo ovaj meč za naše uigravanje", istakao je Filipovski.

Do sada su crno-bele u Evrokupu vodili Miler Mekintajer sa prosekom od 13,7 poena, Rašon Tomas sa 12 poena i Erik Mika sa 10,6 poena u proseku.

Gledajući statistički, Partizanu je najveća pretnja Bramos koji u proseku daje 13,8 poena, ali svakako da crno-beli treba da obrate pažnju na Vata koji je velika pretnja u igri ispod koša sa 13,3 poena u proseku, dok Ostin Dej ubacuje 11,2 poena po utakmici. Najbolji skakač tima je Vat koji hvata 4,6 lopti po meču, a Dej je najbolji asistent sa 3,6 završnih dodavanja u proseku.

U prvoj utakmici Partizan je uspeo rano da eliminiše Deja tako što je ovaj došao do brzih ličnih grešaka, a ekipa Filipovskog biće najpre usmerena da brani Deja, Vata i Bramosa. Oni su najveća pretnja u napadu Venecije.

Partizan će dosta očekivati od Markusa Pejdža.

"Dobra je prilika pred nama da izađemo na teren snažno i da pokažemo sve ono što smo tokom ove pauze radili na treningu. Iako smo obezbedili plasman u Top 16, ova utakmica je važna za nas kao odrednica za nastavaka takmičenja u Evrokupu i regionalnoj ligi", rekao je Pejdž.

Partizan u odnosu na Veneciju gledajući prosečan timski učinak ove sezone u Evrokupu ima bolji šut za dva, bolji skok i ukradene lopte, pa na tome treba da temelji i ovu utakmicu. Naravno uz snažnu odbranu koja je prvi zahtev koji stoji pred Filipovskim.

Parni valjak igra za bolji utisak i vađenje fleka posle Krke i Burža.

EVROKUP

16.00: (2,55) Promiteas - Bursa (1,60)

19.00: (1,30) Monako - Andora (3,90)

20.30: (1,80) Venecija - Partizan (2,15)




Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara