Martin Šiler (©Starsport)
Martin Šiler (©Starsport)

Žalgiris promenio trenera pet dana pred Zvezdu, Jure Zdovc posle 10 godina u Evroligi

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.10.21. | 14:08

Izneđujuć potez uprave litvanskog kluba

Šarunas Jasikevičijus je bio obožavan, Martin Šiler dočekan s nepoverenjem i ispraćen s iznenađenjem košarkaške javnosti. Doskorašnji trener Žalgiris otpušten je pet dana pred meč najboljeg litvanskog kluba sa Crvenom zvezdom u trećem kolu Evrolige.

Da sve bude još šokantnije, Žalgiris je za novog šefa struke postavio slovenačkog trenera Juru Zdovca, koji je ekipu u Evroligi jedini put vodio dok je sedeo na klupi ljubljanske Olimpije, dakle još pre 10 godina. Posle toga baš i nije imao posebno zapažene rezultate, iako je vodio Spartak iz Sankt Peterburga, reprezentaciju Slovenije, u dva navrata, turski Gazijantep, pa Cedevitu, Petrol Olimpiju i francuski Metropolitan.

Izabrane vesti

Prognozziraj rezultate na utakmice Srbije i osvoji iPhone 13 PRO 128 GB

Ipak, posle poraza na gostovanju kod ASVEL-a (76:88) i kod kuće protiv Zenita (64:70) direktor Žalgirisa Paulius Motiejunas je procenio da sa Šilerom više ne ide. Žalgiris uostalom nije pobedio ni na jednoj od pet pripremnih utakmica pred početak sezone, a muči se i na startu prvenstva Litvanije, iako ove sezone ima budžet od 10.100.000 evra napsam 6.800.000 koliko je imao lani.

Očigledno je da tim ne igra na nivou koji svi želimo. Svi moraju da preuzmu odgovornost. Nažalost, nismo mogli da trošimo dragoceno vreme, morali smo brzo da reagujemo. U ovih 15 meseci izvukli smo mnogo toga pozitivnog iz nađe saradnje i želimo da se treneru Šileru zahvalimo na radu i posvećenosti”, rekao je Motiejunas.

U nedelju protiv Neptunaca ekipu će voditi dosadašnji pomoćni trener Arne Voltman. Plan je da Zdovc debituje baš protiv Zvezde, ako se sve formalnosti obave na vreme.



tagovi

Jure ZdovcMartin ŠilerŽalgiris

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara