Željko Obradović (©MN Press)
Željko Obradović (©MN Press)

Željko uoči premijere u Evrokupu: Bilo je dobrih i loših stvari, biće zamerki i kad se odigra najbolje

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.10.21. | 20:18

"Novo je takmičenje, vidim kod igrača veliku želju na treningu otkako smo se skupili", kaže trofejni stručnjak

Nesvakidašnja slika u evropskoj košarci. Željko Obradović na klupi ekipe u Evrokupu. Da nije u pitanju njegov Partizan, možda bi cela situacija bila potpuno iznenađujuća. Ovako, najtrofejniji evropski stručnjak vratio se kući kako bi Partizan vratio u evropsku košarkašku elitu. Preko Evrokupa ili ABA lige, možda to i nije toliko važno, samo dok se cilj ispuni.

Četvrtak, 19.00: (1,10) Efes (23,0) Uniks (7,50)

Izabrane vesti

Da bi se Parni valjak ponovo našao u vrhu klupske košarke preko Evrokupa, moraće da krene po finale iz Nemačke. Prvi rival Hamburg (utorak, 19.30), javnosti malo poznat takmac, ali za Željka Obradovića, njegove saradnike i igrače apsolutno je sve jasno i poznato.

"Napravili smo dublju analizu i gledali snimke utakmica, jasno je da ćemo za protvnika da imamo tim koji igra izuzetno agresivnu košarku. Pokušava čak i posle primljenog koša da trči i to je glavna odlika Hamburga. Bez ikakve dileme moramo da svedemo njihov broj ubačenih poena iz tranzicije na minimum, da budemo svesni da je to tim koji igra izuzetno agresivnu odbranu svih 40 minuta s presingom, moramo da budemo spremni na to. Moramo da budemo spremni da zaustavimo njihove najbitnije igrače koji dosta kreiraju, ali i pogađaju", izjavio je Željko na treningu pred put u Nemačku i dodao:

"S obzirom da je prva utakmica, ima posebnu draž. Novo je takmičenje, vidim kod igrača veliku želju na treningu otkako smo se skupili, da radimo jako i s te strane ne mogu da imam zamerki. Može da ih bude čak i kada se odigra najbolja utakmica. Nastojaćemo da što duže imamo koncentraciju. U ovih nekoliko utakmica koje smo odigrali u ABA ligi bilo je dosta dobrih stvari, ali i nekih loših. Sve je to negde normalno jer se ekipa još navikava na mene i ja na njih. Sve je to proces koji traje i za koji je potrebno vreme".

Neobičan je sistem takmičenja, potpuno novi. Mnogo timova u prvoj fazi, a onda se eliminacione utakmice igraju na jednu pobedu...

"Svima je isto. Kako nama, tako i drugima. Najbolje što možemo da uradimo je da se naviknemo na taj sistem takmičenja i da razmišljamo samo o sledećem protivniku. To je sada Hamburg, o svemu drugom je izlišno razmišljati. Takmičenje još nije počelo, ne treba kalkulisati i razmišljati o plej-ofu, jednoj utakmici. Biće vremena i za to".

Da li su svi u ekipi zdravi?

"Svi su dobro, zdravo, ekipa će biti ista kao protiv Cibone u Zagrebu".

Dakle, kapiten Rade Zagorac, te Rodion Kuruc, Kevin Panter, Zek Ledej, Aleksa Avramović, Balša Koprivica, Nemanja Dangubić, Alen Smailagić, Dalas Mur, Gregor Glas, Uroš Trifunović, Jam Madar. Partizan u Evrokupu, sezona 2021/22. U utorak sve počinje.



tagovi

Željko ObradovićKK PartizanEvrokup

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara