Foto: twitter.com/FCBbasket
Foto: twitter.com/FCBbasket

Zvanično: Barsina osveta, potpisao Laprovitola

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.07.21. | 12:19

Posle prelaska Adama Hanga iz Barse u Real, stigao odgovor i iz Katalonije

Napustio je Adam Hanga Barselonu, pa je odlučio da karijeru nastavi u redovima najljućeg rivala - Real Madrida. Sada su Katalonci priredili svojevrsnu osvetu, kako su i zvanično predstavili doskorašnjeg košarkaša Blankosa Nikolasa Laprovitolu kao novo pojačanje.

Nije Real ponudio Argentincu novi ugovor, pa je kao slobodan igrač stigao u redove prvaka Španije. Kako je obelodanjeno od strane kluba, sjajni bek je sa Barsom parafirao saradnju do leta 2023. godine. Ostalo je još da odradi lekarske preglede, ali će to morati da sačeka, kako je Laprovitola trenutno na Olimpijskim igrama u Tokiju sa reprezentacijom Argentine.

Izabrane vesti

Iza sebe ima 153 utakmice u ACB ligi i 71 u Evroligi. U sezoni za nama beležio je 9,5 poena i četiri asistencije po nastupu u Španiji, uz 6,8 poena i 3,8 asistencija po meču u elitnom takmičenju.

Pre dve godine je bio i MVP Endesa lige, kao član Huventuda. Sjajnu sezonu 2018/19 okončao je sa prosekom 17,2 poena i 6,4 asistencija. Dobre partije preporučile su ga Realu, gde je ostavio dobar utisak, ali dolaskom Najdžela Vilijams Gosa u Madrid, postao je višak.

On je tako postao treće pojačanje Blaugrane ovog leta, posle Sertača Šanlija iz Efesa i Rokasa Jokubaitisa iz Žalgirisa. Nove ugovore sa klubom parafirali su Aleks Abrines, Kori Higins i Serhi Martinez, dok su tim napustili Pau Gasol (istekao ugovor), Adam Hanga (Real Madrid), Viktor Klaver (Valensija) i Artem Pustovji (Gran Kanarija). Očekuje se i odlazak talentovanog Leandra Bolmara, koji bi karijeru trebalo da nastavi u NBA ligi.



tagovi

KK BarselonaNikolas Laprovitola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara