Foto: Baskonija
Foto: Baskonija

Zvanično: Vanja Marinković je novi košarkaš Baskonije

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.07.21. | 10:54

Ugovor je potpisan na tri godine

Nekadašnji kapiten Partizana Vanja Marinković ima novi klub. Mozzart Sport je takav ishod najavio 3. jula, a sada ga je Baskonija i zvanično predstavila kao novog igrača. Ugovor je potpisan na tri godine. Marinković je tako promenio tim, ali je ostao u ACB ligi i igraće i sledeće sezone u Evroligi. Može se reći da je Vanja napravio novi iskorak u karijeri.

Baskonija je na zanimljiv način najavila Marinkovića.

Izabrane vesti

U dresu Valensije prošle sezone Vanja Marinković je imao učinak od 6,3 poena i 1,1 skoka po utakmici u Evroligi. U međuvremenu mu je istekao ugovor s Valensijom koja je odlučila da ne aktivira opciju treće godine saradnje.

Nekadašnji kapiten Partizana je najveći deo prošle sezone proveo van parketa. Prvo je u novembru prošle godine doživeo povredu ramena zbog koje je morao na operaciju uz oporavak koji je trajao tri meseca. Ipak, posle oporavka nije dugo igrao pošto je početkom maja tadašnji trener Valensije Đaume Ponsarnau označio Marinkovića kao "višak". On je tada trenirao sa prvim timom, ali je Ponsarnau javno poručio da neće da koristi Marinkovića osim u slučaju preke potrebe iliti povrede nekog od prvotimaca na koje je računao u tom momentu.

Sada ga čeka izazov u vidu saradnje sa Duškom Ivanovićem. Novi izazov u karijeri.

"Baskonija je dobila talenat u napadu sa dolaskom Vanje Marinkovića i potpisala ga je na tri sezone", ističe se na zvaničnom sajtu Baskonije.


tagovi

BaskonijaVanja MarinkovićEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara