Lengston Hol, Kevin Pangos i Džordan Lojd (©Shutterstock)
Lengston Hol, Kevin Pangos i Džordan Lojd (©Shutterstock)

Zvezda i Pangos - čekaju se garancije

Vreme čitanja: 3min | pet. 26.06.20. | 13:24

Lojd još nije dogovoren, Hola sitnice dele od potpisa

Ako je suditi po svemu što se ovih dana dešava na Malom Kalemegdanu i ovog leta biće izuzetno živo kada je u pitanju akvitnost Crvene zvezde na transfer pijaci u pitanju!

Portal Nova.rs javlja da je uprava Crvene zvezde u pregovorima sa reprezentativcem Kanade - Kevinom Pangosom! Kako se navodi, plejmejker sa slovenačkim korenima – poseduje i pasoš te zemlje – prva je opcija Crvene zvezde na poziciji organizatora igre za takmičarsku 2020/21 i postoji obostrana želja da se saradnja ozvaniči. Međutim, da bi se transfer zaista dogodio, potrebno je da se poklope još neke kockice, piše Nova.rs.

Izabrane vesti

Međutim, Pangos je propustio praktično celu sezonu i u istoj odigrao samo jednu utakmicu u ACB ligi zbog nezgodne povrede levog stopala. Imao je velikih problema sa upalom prsta, što ga je onemogućilo da se oporavi u potpunosti. I to zapravo delimično predstavlja kamen spoticanja u ovom slučaju i Zvezda traži određene garancije, saznaje MOZZART Sport. Tako je, uostalom, bilo i kada je Crvena zvezda dogovarala transfer Derika Brauna prošlog leta. Podsetimo, svojevremeno jedan od najboljih krilnih centara Evrope došao je u Beograd letos nakon pauze od godinu i po dana bez takmičarskog ritma zbog oporavka od povreda, ali i toga što nije bio u planovima Ergina Atamana u Efesu. Tada se kockanje crveno-belih nije isplatilo, pa je rastanak potpisan tako da nije išao na štetu kluba. Kod Pangosa ipak postoji uverenje da bi rizik mogao višestruko da se isplati.

Crvena zvezda i dalje paralelno vodi pregovore sa Lengstonom Holom. iz Promiteasa. Iako smo nedavno pisali da je američki plejmejker sa iskustvom u Evrokupu blizu transfera, kako smo mogli da čujemo i dalje su ostale određene sitnice finansijske prirode da se dogovore kako bi posao uspešno završio. Lengston Hol ima i otvoren poziv Uniksa iz Kazanja posle dobre sezone u Promiteasu gde je beležio 11,4 poena i 5,7 asistencija u Evrokupu, ali on lično bira Crvenu zvezdu zbog mogućnosti da se takmiči u Evroligi. U slučaju da se dogovore transferi Pangosa i Hola, Crvena zvezda bi imala rešeno pitanje organizacije igre za narednu sezonu. Kanadski reprezentativac imao bi ulogu prvog, a Hol drugog plejmejkera. Trener Crvene zvezde Saša Obradović imao je prošle sezone kao šef stručnog štaba Monaka mogućnost da vidi Hola na delu pošto su klub iz Kneževine i Promiteas igrali zajedno u Grupi A Evrokupa. Doduše, Hol tada nije pružio igre s gornjih granica mogućnosti.

Na kraju ostaje razvoj situacije sa šuterom Valensije – Džordanom Lojdom. Mada je grčki novinar Nikos Varlas, koji gotovo nikada ne greši kada nešto objavi, pustio vest da je već postignut dogovor, MOZZART Sport saznaje da su pregovori i dalje otvoreni i da još ima nekoliko prepreka na putu do konačne realizacije. Zvezda želi Lojda kao zamenu za Bilija Berona, koji i dalje vaga ponude Valensije i Makabija, ali su razgovori u toku.

Zvezda dogovorila prvo pojačanje za iduću sezonu

Podsetimo, Crvena zvezda i centar Albe Lendri Noko postigli su već dogovor i ozvaničenje ovog posla očekuje se pošto berlinski tim završi finale Bundeslige. 

Pogledajte MOZZART NJUZZ, vaš prozor u svet sporta...



tagovi

Lengston HolKevin PangosDžordan Lojd

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara