Dobrić između Augustija i Radovanovića (MNpress)
Dobrić između Augustija i Radovanovića (MNpress)

Zvezda iz Ljubljane cilja finale, Cedevita Olimpija se i pored serije poraza ne predaje

Vreme čitanja: 3min | ned. 15.05.22. | 15:12

Crveno-beli svesni da ih i pored pobedničkog niza u međuosbnim mečevima sutra (18.30 časova) čeka težak posao u revanšu polufinala ABA lige

Košarkaši Crvene zvezde su pobedom nad Cedevitom Olimpijom (93:82) u četvrtak odradili pola posla na polufinalnom putu do finala ABA lige. Drugu polovinu očekuju da završe sutra (18.30) u Ljubljani. Iako su u nizu od šest pobeda, odnono slavili su 14 puta u poslednjih 15 mečeva, crveno-beli znaju da im u Stožicama neće biti ni malo lako.

Izabrane vesti

"Apsolutno smo svesni velikog iskustva i kvaliteta Cedevite Olimpije. Imaju ozbiljan napadački potencijal i priličan broj igrača sa mnogo poena u rukama. Svakako moramo da u Ljubljani moramo da budemo bolji u određenim segmentima igre u odnosu na meč u Beogradu. Cedevita Olimpije će kao domaćin imati i podršku navijača u Ljubljani, a na nama je da u takvom ambijentu budemo spremni da naša energija, koncentracija i odgovornost u igri budu na adekvatnom nivou kako bi odigrali dobru utakmicu u ponedeljak", kaže trener Zvezde Dejan Radonjić.

I uzdanica crveno-belih Ognjen Dobrić poziva na oprez.

"Znamo da nas čeka teška utakmica protiv motivisanog rivala koji ima kvalitet i nemalo iskustva. Igraju pred svojim navijačima, na svom terenu i sigurno će želeti da vrate seriju u Beograd. Pored dodatne energije koju će im uliti publika sa tribina, Cedevita Olimpija je ekipa koja poseduje izvanredne individualce i napadače koji, kada su u dobrom ritmu, svakome mogu da ubace mnogo poena. Želimo da odigramo čvrsto u odbrani, borimo se za svaku loptu i odgovorimo na energiju i agresivnu igru domaćina. Pozivam i naše navijače da dođu i pruže nam podršku u ponedeljak uveče, kao što su to činili i na utakmicama u Ljubljani i Novom Mestu prethodnih sezona, jer se zna da imamo veliki broj navijača u Sloveniji", istakao je Dobrić.

Trener Cedevite Olimpije, Jurica Golemac, pak veruje da serija može da se vratio u Beograd.

"Na prvoj meču nas Zvezda nije iznenadila. Bili su veoma agresivni, ali smo mi, s druge strane, igrači koji su veoma važni za direktan obračun sa Zvezdom brzo upali u probleme sa ličnim greškama. Posle toga je bilo veoma teško da se igra. Rival je igrali veoma energično i intenzivno, ali smo znali da neće udarati kao i obično, jer nisu u ritmu utakmica, već smo stalno rotirali, a kada smo malo pali, pobegli su nam. Ako želite da igrate sa Zvezdom, morate dobro da pokrijete utakmicu 'jedan na jedan' i zatvorite skok. Nismo bili pravi sa energijom, željom i 'krvlju' u očima. Imamo dovoljno rezervi u odnosu na prvu utakmicu, pa na drugu gledam pozitivno. Očekujem da ćemo u ponedeljak igrati sa više energije, a ujedno će nam trebati pomoć navijača na tribinama", kaže Golemac.

Krilo Ljubljančana Edo Murić

dodaje da je ekipa u dobroj formi.

"U drugom meču moraćemo da pokažemo igru koja nas je krasila u februaru i martu. Svako od nas tačno zna šta je pogrešio u Beogradu, a istovremeno znamo gde smo grešili kao tim. U prvom duelu nismo odigrali onako kao u najboljem periodu ove sezone. Znamo da ćemo u ponedeljak morati da odigramo najbolji meč u sezoni ako želimo da pobedimo, jer su kvalitetan timu sastavljen da osvaja titule regionalne lige. Čeka nas naporan rad, ali je ujedno i dobar test da vidimo gde smo. Nema mnogo vremena za pripreme za drugi meč. Nadam se da će nam svi koji dođu u Stožice dati dodatnu energiju i staviti svoj kamenčić u mozaik da bi pobedili Zvezdu. Ne smemo da se predamo. Zvezda je definitivno favorit, a na nama da damo sve od sebe da dođemo do majstorice. Moramo da pokažemo da zaslužujemo treću utakmicu i da imamo dobar tim", optimist je Murić.

U zavisnosti od ishoda druge polufinalne utakmice u Ljubljani, ali i ishoda druge polufinalne serije (Partiuan - Budućnost) biće i poznato kada će biti oidigrane eventualni naredni evebntualne majstorice ili prvi duel finala.

POLUFINALE PLEJ-OFA ABA LIG

Prve utakmice

Partizan - Budućnost 82:66 (1-0 u seriji)

Crvena zvezda - Cedevita Olimpija 93:82 (1-0 u seriji)

Druge utakmice

Nedelja

20.45: (2.05) Budućnost (13.5) Partizan (1.90)

Ponedeljak

18.45: Cedevita Olimpija - Crvena zvezda

(Plasman u finale ostvariće ekipe koje ostvare dve pobede)

*Kvote su podložne promenama


tagovi

ABA ligaOgnjen DobrićDejan RadonjićJurica GolemacEdo MurićCedevita Olimpija

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara