Nejt Volters protiv Zadra (Foto: Zadar/Zvonko Kucelin)
Nejt Volters protiv Zadra (Foto: Zadar/Zvonko Kucelin)

Zvezda namestila nišanske sprave i trojkama slomila Zadar: Dabl-dabl sjajnog Voltersa, sve bolji Holins

Vreme čitanja: 4min | ned. 07.11.21. | 20:32

Crveno-beli drugi put u sezoni ubacili dvocifren broj šuteva sa distance (10) i upisali važan trijumf u dvorani Krešimir Ćosić

Mučili su se košarkaši Crvene zvezde od početka sezone u šutu za tri poena. Večeras su namestili nišanske sprave i hicima sa distance slomili Zadar. Važna pobeda (treća vezana u svim takmičenjima) na tradicionalno nezgodnom gostovanju, pred dva velika izazova kod kuće i mečeve sa Asvelom u Evroligi i večitim rivalom Partizanom u osmom kolu regionalnog šampionata - 83:73.

Šesti trijumf crveno-belih u Jadranskoj ligi, kojim su se osamili na drugom mestu na tabeli posle poraza FMP-a i Budućnosti. Ispred je samo neporaženi Partizan.

Izabrane vesti

Umorna, desetkovana Zvezda je na startu sezone imala problema u šutu sa distance. Protiv Panatinaikosa su trojke konačno počele da ulaze, a večeras su se slivale u koš Zadrana kao kiša. Ne samo da su Radonjićevi puleni konačno pronašli ritam sa distance, već su trojkama u ključnim momentima slomili otpor žilovog rivala. Serijom 9:0 (tri trojke) u finišu trećeg kvartala odbili su nalet domaćina, stekli 17 poena prednosti i više se nisu osvrtali. Ekipa Vladimira Anzulovića je pružila dobar otpor, još jednom pokazala da se u svojoj dvorani ni pred kim neće predati, ali nije mogla da se nosi sa Zvezdinom rafalom. Košarkaši srpskog šampiona su po prvi put od starta sezone pogodili dvocifren broj hitaca van linije za tri poena. Na kraju su šutirali sa 40 odsto uspešnosti (10/25).

Još jedan sjajan meč odigrao je Nejt Volters. Amerikanac briljira od starta sezone, plesao je protiv Panatinaikosa, a ništa slabije nije odigrao ni večeras. Štaviše, bio je i bolji. Susret je okončao sa dabl-dablom - 14 poena i 10 asistencija. Pritom je promašio samo dva šuta iz igre, uhvatio četiri skoka, upisao jednu ukradenu i samo dve izgubljene lopte. Sve to za indeks 23. Kada je Volters bio na parketu Zvezda je dominirala, što pokazuje i +/- parametar. Crveno-beli su sa 30-godišnjim plemejkerom u igri bili 27 poena ispred rivala.

Sjajno je Volters razigravao saigrače, a istakli su se Ognjen Kuzmić sa 14 i Nikola Kalinić sa 13 poena. Centar iz Doboja je uhvatio i četiri skoka, lavovski se borio sa Urošem Lukovićem i centarskom linijom Zadrana i odigrao još jedan dobar meč. Kalinić je ponovo radio sve, a pritom je imao i samo jedna promašaj iz igre (5/5 za dva, 1/2 za tri). Susret je okončao i sa pet asistencija i tri uhvaćene lopte.

Standardno dobar bio je i Luka Mitrović. Povratnik u redove kluba sa Malog Kalemegdana je bio sjajan na ofanzivnom skoku (četiri), ukupno je uhvatio šest lopti pod obručima i ubacio 11 poena. Čini se da i Ostin Holins polako pronalazi napadački ritam. Nije ga služio šut na početku sezone, imao je i povredu na samom startu, ali stvari polako dolaze na svoje. Ubacio je minulog četvrtka 11 poena u istorijskoj pobedi nad Panatinaikosom, večeras je brojao do 10. Najvažnije je možda to što je pogodio dve trojke i sa distance šutirao sa 50 odsto uspešnosti. Pritom je uhvatio i pet skokova, ponovo odigrao sjajno u odbrani i nastavio da pokazuje da je vrlo važan šraf u Radonjićevoj mašineriji.

Zadar može da bude zadovoljan otporom koji je pružio protiv objektivno daleko kvalitetnijeg tima. Anzulovićeva četa se dobro držala u većem delu susreta, ali je morala da prizna poraz. U prvom poluvremenu se istakao Domagoj Vuković, pogodio četiri trojke, da bi meč okončao sa 14 poena. Isti košgeterski učinak imao je i Džastin Karter, dok je 10 poena dodao iskusni Dominik Mavra (7as).

ZADAR - CRVENA ZVEZDA 73:83

/18:18, 19:25, 15:25, 21:15/

Dvorana: Krešimir Ćosić (Zadar)

Sudije: Igor Dragojević, Marko Juras, Gordan Terlević

Zadar: Karter 14, Marčinković 5, Paponja, Jordano 9, Brala 5, Vuković 14, Bursać 6, Buljan, Drežnjak 3, Mavra 10 (7as), Luković 7

Crvena zvezda: Lazarević 4, Volters 14 (10as), Uskoković, Davidovac 3, Mitrović 11 (6sk), Lazić 6, Kalinić 13 (5as), Dobrić 5, Holins 10 (5sk), Simonović 3, Kuzmić 14, Cirbes

Zvezda je dobro otvorila meč, povela sa 12:4 i stekao se utisak da će se prošetati kroz Zadar. Ipak, domaćin je imao spreman odgovor, pre svega zahvaljujući šutu sa distance je uspeo da se vrati i poravna rezultat pred odlazak na prvi odmor (18:18).

Usledio je i preokret. Poveli su Zadrani na startu drugog kvartala, ali je Zvezda ubrzo uspela da postavi stvari na svoje mesto. Serijom 11:0 uz dve trojke Branka Lazića stiže i do osam poena prednosti. Održavali su crveno-beli prednost do kraja prvog poluvremena, ali je Zadar trojkom u finišu uspeo da se približi na samo šest poena.

Vrlo brzo branilac trona stiže do dvocifrene prednosti u trećoj deonici, a onda i posle tri vezane trojke (Holins, Volters i Davidovac) odbila pokušaj domaćina da se vrati i došla do 18 poena viška. Bila je to i ključna serija koja je slomila otpor Zadrana. Tek u finišu odlučujućeg kvartala je domaćin nešto bolje zaigrao, ali je bilo kasno. Zvezda je već stekla značajnu prednost, koju nikako nije mogla da ispusti.

ABA LIGA - 7. KOLO

Petak

Studentski centar - Borac Čačak 88:74

/Kamenjaš 15 - Marinković, Pecarski 14/

Subota

Cedevita Olimpija - Split 86:60

/Murić 16 - Runjić, Leni Ukić 14/

Partizan - FMP 74:69

/Ledej 18 - Izundu 20/

Mornar Bar - Igokea 82:76 posle produžetka (72:72)

/Jeremić 19 - Ilić 22/

Nedelja

Mega Mozzart - Budućnost 87:81

/Matković 26 - Kobs 19/

18.00: Cibona - Krka

18.45: (8,50) Zadar (25,0) Crvena zvezda (1,07)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK Crvena zvezdaABA ligaKK ZadarDejan RadonjićNejt VoltersOgnjen KuzmićOstin HolinsNikola Kalinić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara