Zvezda u Minhenu: Dva evroligaša i kandidat za osvajanje Evrokupa

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.08.21. | 08:40

Rivali crveno-belima će biti Bajern, Panatinaikos i bolonjski Virtus

Košarkaši Crvene zvezde učestvovaće na pripremnom turniru u Minhenu (11-12. septembar), gde će im protivnici biti dva evroligaša, domaćin Bajern i Panatinaikos, kao i jedan od glavnih kandidata za osvajanje Evrokupa, bolonjski Viruts.

Pošto je u pitanju dvodnevni turnir, jasno je da će se igrati po kup sistemu, ali još nije poznato ko će biti rival jadranskom i srpskom šampionu prvog dana.

Izabrane vesti

Crveno-beli koji su tokom leta angažovali Nikolu Ivanovića, Luku Mitrovića, Stefana Lazarevića, Erona Vajta, Nikolu Kalinića i Nejta Voltersa u sezonu će krenuti jadranskim duelom sa Splitom (prvo kolo ABA lige je na rasporedu od. 24 do 27. septembra).

Na startu Evrolige ekipa Dejana Radonjića biće gost Fenerbahčea (1. oktobar).

Podsećanja radi, Bajern na čijoj klupi je aktuelni trener Zvezde Dejan Radonjć sedeo od aprila 2018. do janura 2020. godine, prošle sezone bio je najprijatnije izenanđenje Evrolige. Bavarci koji su predviđeni trenerom Andreom Trnkijerijem stigli na meč do Fajnal fora u Kelnu, pojačali su se u međuvremenu.

U Minhen su iz Beograda stigli Ognjen Jaramaz (Partizan) i Kori Volden (Crvena zvezda) koje italijanski stručnjak odlično poznaje iz vremena kada je vodio crno- bele, zatim Darun Hilijard (CSKA), Otelo Hanter (Makabi), Dešon Tomas (Tojota Alvarik Tokio), Andreas Obst (Ulm) i Džošua Obisi (Vircburg).

Panatinaikos koji nije imao baš sjajnu prošlu sezonu u Evroligi, ali je odbrani domaći tron, tokom leta su angažovali trenera Dimitrisa Priftisa. Produžili su ugovor sa Nemanjom Nedovićem na još dve sezone, ali i angažovali Kendrika Perija (Cedevita Olimpija), Vasilisa Kavadasa (Iraklis), Alfu Diala (Lavrio), Okara Vajta (Uniks), Derila Mejkona (AEK), Nikosa Čugasa (Jonikos) i Džehiva Flojda (Promiteas).

Bolonjski Virtus kome je Aleksandar Đorđević pokazao put do italijanskog trona, odlučio je da umestol njega angažuje Serđa Skariola. Zatim je produžio ugovor na još jednu sezonu sa Milošem Teodosićem (do 2023. godine), pa angažovao Kevina Hervija, Ekpea Judoa, Marka Čerona, Mamadua Žajtea, Mikelea Ruzijera i Nikola Maniona.


tagovi

KK Crvena zvezdaKK Bajern MinhenKK PanatinaikosVirtus Bolonja

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara