Jago dos Santos i Janis Sferopulos (©Starsport)
Jago dos Santos i Janis Sferopulos (©Starsport)

Zvezda u Monako sa 11 igrača: Džejms jedan od najboljih ikada u Evropi, teško je bez dva pleja

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.03.24. | 13:06

Van stroja pred meč 28. kola Evrolige i Dejan Davidovac i Dalibor Ilić

Košarkaši Crvene zvezde su posle poraza od Bajerna u Minhenu u Evroligi, savladali Mornar u Baru u okviru ABA lige i dodatno učvrstili lidersku poziciji na tabeli regionalnog takmičenja, a već u četvrtak ih čekaju nove obaveze na evrosceni - gostovanje Monaku (četvrtak, 19.00).

Ekipa će posle treninga u dvorani „Aleksandar Nikolić“ otići pravo na aerodrom „Nikola Tesla“, a u ekspediciji tima sa Malog Kalemegdana će se naći 11 igrača. Van stroja su pored Miloša Teodosića, Nikole Topića i Treja Tompkinsa još Dejan Davidovac i Dalibor Ilić.

Izabrane vesti

"Teško nam je da igramo bez dvojice plejmejkera, tu je samo Jago dos Santos i Adam Hanga pomaže na ovoj poziciji, nije mu primarna, ali radi odličan posao. Neki timovi igraju bez jednog plejmejkera, zamislite kako je bez dva. Nije lako. Borićemo se sa ekipom koju imamo. Očekujem da u naredne dve nedelje imamo jednog ili dvojicu igrača od trojice povređenih na raspolaganju. Dao sam dva dana slobodno Dejanu Davidovcu koji je postao otac po prvi put. Želeo sam da ostane sa svojom porodicom, jer smo ljudi na prvom mestu. Ilić je bolestan, zato nije igrao u Baru, iako je bio u 12. Nije bio spreman. Muči ga virus, kod kuće je i pod lekovima, neće putovati sa nama," rekao je trener Crvene zvezde Janis Sferopulos pred put za Monte Karlo.

Crveno-bele čeka duel sa ekipom koja deli treće mesto na tabeli Evrolige sa Panatinaikosom i Virtus Bolonjom i ima sedam trijumfa više od beogradskog velikana (17-10). Jasna je ambicija ekipe Saše Obradovića da se plasira na Fajnal for.

"Igramo protiv tima koji je atletski sjajan u odbrani i napadu i tome moramo da pariramo, kao i njihovoj energiji i intenzitetu. Taktički moramo da budemo čvrsti u odbrani, da probamo da im poremetimo napad. Što se tiče napada, moramo da čitamo njihovu odbranu, budemo strpljivi i nađemo najbolje opcije. Znamo da je Monako napravio ekipu za Fajnal for, ali borićemo se".

Duel u „Gaston Medesan“ dvorani bi mogao da dobije istorijsku notu, s obzirom da je Majk Džejms na 12 poena od titule najboljeg strelca u istoriji Evrolige.

"Kao trener poštujem sve igrače, posebno one koji su pokazali takav talenat tokom godina. On je jedan od najboljih koji su ikada igrali u Evropi. Sećam se kada je počinjao u Grčkoj, u mom bivšem timu Kolososu. Videlo se i tada da će da napravi velike stvari - i to se i desilo. Imamo veliko poštovanje za njega i želim mu svu sreću."

Da li će Branko Lazić imati poseban zadatak da zaustavi Džejmsa?

"Daćemo sve od sebe protiv njega, ali oni imaju sjajne igrače na svakoj poziciji, koji mogu da postignu veliki broj poena. Moramo da budemo fokusirani na čitav tim, jer ako se posvetimo samo Majku Džejmsu, neko drugi može da nas ’ubije’. Moramo svi da igramo dobru odbranu", zaključio je Janis Sferopulos.



tagovi

Janis SferopulosKK Crvena zvezdaMajk Džejms

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara