Dalas stavio u izlog sve osim Dončića i Porzingisa, traži se superzvezda za napad na prsten

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.10.20. | 15:46

Prva želja je Janis Adetokunbo

Vlasnik Dalasa Mark Kjuban iscrtao je jasan put za Dalas u takmičarskoj 2020/21 – napad na šampionski prsten je prioritet!

Harizmatični miljarder spreman je da se tokom prelaznog roka kocka i pokuša da napravi kratkoročni projekat za osvajanje nove titule prvaka NBA lige. Zbog toga se u američkim medijima uveliko priča o tome da je Dalas spreman da u izlog stavi apsolutno sve igrače iz tima izuzev dve vodeće zvezde Luke Dončića i Kristapsa Porzingisa.

Izabrane vesti

O tome piše i lokalni list Dalas Morning News, koji tvrdi da je ovakva odluka već doneta na vrhu kluba i da se čeka otvaranje transfer pijace kako bi se krenulo u akciju.

Što se liste želja tiče, prvi Kjubanov pik je Janis Adetokunbo. Ideja da Mavsi krenu po potpis zvanično najkorisnijeg igrača NBA lige u poslednje dve godine nije nova i o njoj se šuška poslednja dva meseca. Poznato je da je Kjuban veliki poštovalac evropske košarke i igrača koji dolaze s ove strane Atlantika, s obzirom da je franšizu godinama gradio oko Dirka Novickog, a od pre dve sezone i Lukom Dončićem.

Janis sa Milvokijem ima ugovor na još godinu dana po kojem će mu na račun pristići 27.528.090 dolara i od naredne godine postaje slobodan igrač. Čelnici Milvokija su već obavili nekoliko razgovora sa Janisom i spremni su da mu ponude maksimalni ugovor težak 254.000.000 dolara. Međutim, to izgleda nije dovoljno pošto kruži priča da je Grk nezadovoljan stanjem u klubu i da ostankom u Baksima ne bi dobio pravu šansu da osvoji prsten.

Zato se neretko pominje da je Janis na listi želja još nekih NBA klubova, a pre svega Majamija koji od ranije ima pik na grčkog asa.

Meseci uoči početka sezone, koji se očekuje negde oko katoličkog Božića (25. decembar) mogli bi da budu vrlo zanimljivi u Teksasu...



tagovi

Janis AdetokunboDalas Maveriks

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara