Svetislav Pešić (©MN Press)
Svetislav Pešić (©MN Press)

Danilović: Kari najbolje rešenje, počinjemo pregovore

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.09.21. | 15:22

Prvi čovek KSS potvrdio pisanje Mozzart Sporta

Iz Košarkaškog saveza Srbije stigla je tokom dana potvrda da je raskinut ugovor sa Igorom Kokoškovim. Neuspeh na predolimpijskom turniru mladi stručnjak nije uspeo "da preživi", a u KSS-u su doneli odluku da je za trenutnu situaciju u srpskoj košarci i ambijent što vlada u nacionalnom timu najbolje da se užarene klupe lati stari vuk.

Kako je Mozzart Sport pre nekoliko dana i najavio u pitanju je Svetislav Pešič.

Izabrane vesti

Da se KSS definitivno opredelio za čoveka koji nam je doneo jedan od najdražih trofeja (Indijanapolis 2002) potvrdio je u izjavi za Tanjug Predrag Danilović:

"Tokom ove nedelje počećemo pregovore sa Svetislavom Pešićem. Svi znamo koliko je on veliko trenersko ime, tako da nema nimalo sumnje da bi njegovo angažovanje na klupi naše reprezentacije bilo najbolje rešenje. Uložićemo maksimalne napore da postignemo dogovor sa gospodinom Pešićem, koji je našoj košarci u prošlosti već doneo istorijske uspehe i trofeje. Iskreno, nadam se pozitivnom ishodu, a o rezultatima tih pregovora javnost ćemo obavestiti u najskorije vreme“, poručio je prvi čovek KSS-a.

Svetislav Pešić je poslednjih godinu dana odmarao nakon što se rastao sa Barselonom u kojoj je proveo dve sezone. Iako ima 72 godine i dalje odiše energijom i pre svega svežinom da se bavi selektorskim poslom.

Podsetimo, jedan od njegovih uslova da uopšte započne pregovore bio je da dobije autonomiju u izboru ljudi koji će biti najbliži njemu u daljem radu. Konkretno - stručnog štaba i sportskog direktora.


tagovi

Svetislav PešićPredrag Danilović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara