Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Protivnici Srbije? Mačka u džaku (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 16.08.23. | 21:39

Utisci Vanje Marinkovića, Alekse Avramovića i Nikole Milutinova posle pobede Srbije nad Portorikom

Ulazimo u završni deo priprema za nacionalni tim Srbije pred Mundobasket na Filipinima (25. avgust - 10. septembar). Samo nas je Italija do sada savladala u Atini, a Portoriko se kao po trnju proveo u Areni. Protiv istog protivnika igraćemo i na Mundobasketu.

Izabrane vesti

"Bilo je korisno što smo imali protivnika koji je parirao koliko može i da nas spremi za Kinu i Svetsko prvenstvo. Drago mi je što smo se ovako oprostili od navijača u Beogradu. Lepom pobedom", rekao je Vanja Marinković u razgovoru sa novinarima posle meča koji smo rešili u svoju korist rezultatom 110:75.

Ono što je najupečatljivije u ovom momentu je da imamo dva protivnika na pripremama protiv kojih ćemo igrati i u prvoj fazi na planetarnom šampionatu. U pitanju su Portoriko i Kina protiv koje igramo prijateljski meč 20. avgusta na njihovom terenu.

"Ne znam šta da kažem. Može da bude dobro što igramo protiv timova protiv kojih ćemo odmeriti snage i na šampionatu, može i loše da bude. Ne znam. Mačka u džaku. Sada smo ih dobili sa velikom razlikom, možda ne bude tako protiv Kine. Na nama je da vidimo kako protivnici igraju i koga traže".

Imala je Srbija i pehove sa povredama i izostancima, ali momci koji su tu za sada odrađuju sjajan posao.

"Jesmo imali pehove sa Smajlijem, Jaretom i Trifom, ali to je sve deo košarke i sporta. Nisu tu neki igrači, ali mi koji jesmo dajemo sve od sebe".

Bitna stavka je sada bila igra Stefana Jovića, jedinog klasičnog plejmejkera u timu Svetislava Pešića.

"Znači dosta Jovke sa velikim iskustvom. Imao je pehove sa povredama, ali on zna kako se igra za Srbiju. Zna da nas spoji i to je vrlo bitno", dodao je Marinković

.


Kratak komentar dao je i Nikola Milutinov.

"Dosta smo napredovali u odnosu na neke prethodne utakmice. Sada da nastavimo u tom ritmu", rekao je centar Srbije.

Značajnu ulogu u reprezentaciji Srbije imaće Aleksa Avramović, pre svega svojom energijom na oba kraja terena.

"Nivo agresivnosti odbrane mnogo pokazuje i daje nam prednost. Bilo je tako i protiv Portorika. Pogotovu u prvom poluvremenu se videlo. Ušli smo sjajno u meč , igrali smo agresivno. Iz toga su se izrodili laki poeni, onda i otvoreni šutevi. Uveli smo protivnika u naš ritam", počinje Avramović.

Upitan je plejmejker i o atmosferi u timu.

"Atmosfera je uvek sjajna kada se igra za reprezentaciju. Družimo se. Sada ćemo još više vremena provoditi zajedno u Kini i na Filipinima. Idemo da damo maksimum, da predstavimo zemlju u najlepšem mogućem svetlu".

Pritisak nije problem.

"Nosimo se sa pritiskom, igramo ceo život košarku. To je sastavni deo posla. Mi smo retko privilegovani ljudi da radimo ovaj posao koji najviše volimo, a pogotovo kada igramo za našu zemlju", završava Avramović.


tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeVanja MarinkovićNikola MilutinovAleksa Avramović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara