Rodni Mekgruder (©AFP)
Rodni Mekgruder (©AFP)

Denver doveo beka iz Detroita i pustio Bola Bola zbog finansija

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.01.22. | 21:36

Nagetsi dobijaju i budućeg pika

Izostanci Džamala Mareja i Majkla Portera Džuniora zbog teških povreda doveo je Denver i pogotovo Nikolu Jokića u ozbiljan problem, jer zvanično najkorisniji igrač NBA lige nema adekvatnu podršku, dok rezultati sve više manjkaju.

Denver se i dalje vrti oko zone direktnog plasmana u plej-of, a interesantno da ni pored dva teška udarca na spoljnoj liniji klub nije uradio mnogo da bi pojačao konkurenciju. Zato je mnoge iznenadilo to što su se Nagetsi rešili Bola Bola i doveli Rodnija Mekgrudera iz Detroita koji ove sezone nije imao zapaženi učinak. Uz nekadašnjeg beka Majamija i Los Anđeles Klipersa Denveru stiže i pik druge runde za ovogišnji draft, koji je Detroit prethodno dobio od Bruklina.

Izabrane vesti

Najveći razlog zašto se Denver odlučio za ovaj trejd je da dodatno uveća rastojanje od granice poreza na luksuz. S odlaskom Bola Bola i njegovog ugovora vrednog 2.150.000 dolara i uzimanjem Mekgruderove plate od 1.700.000 dolara, Denver je sada na 2.400.000 dolara ispod granice poreza na luksuz.

Bol Bol je igrajući za Denver imao svoje momente, ali nijednog trenutka nije dobio pravu minutažu i ulogu. U Detroitu će dobiti oba, a pre svega kontinuitet neophodan za dalji napredak. Pred Pistonsima su još 44 utakmice da ocene Bolov kvalitet, s obzirom na to da će on od leta postati ograničeni slobodni igrač.

Što se Mekgrudera tiče, Denver neće dobiti ništa posebno. Od ruki sezone 2016/17 na Floridi njegova uloga je devalvirala, a minutaža značajno opala. Tako je od 65 startova uz prosečnu minutažu od preko 25 minuta tokom prve godine, spao na manje od deset minuta u igri i to da je odigrao tek 17 utakmica sada u kojima je beležio tek 2,5 poena uz 23,8 odsto šuta za tri i 38,6 odsto iz igre. Letos je dobio ugovor na minimum za veterana.

01.00: (3,35) Oklahoma (14,0) Denver (1,40)

Pored dovođenja Mekgrudera Denver je odlučio da unapredi Devona Rida. Posle trećeg desetodnevnog ugovora sada je na dvosmernoj saradnji.


tagovi

Rodni MekgruderNBA ligaBol BolDenver NagetsDetroit Pistons

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara