Nikola Jokić (AFP)
Nikola Jokić (AFP)

GM Golden Stejta "zapalio" društvene mreže: Uživam gledajući Jokića

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.10.21. | 14:29

Bob Mejer i po cenu kazne od NBA hvalio srpskog centra

U tradicionalnom glasanju pred početak NBA sezone generalni menadžeri timova izabrali su najbolju petorku Lige u kojoj su, očekivano, Nikola Jokić (dobio 63% glasova), zatim Stef Kari (57%), Džejms Harden (63%), Kevin Durent (67%) i Janis Adetokumbo (63%).

Na pitanje ko će da osvoji MVP nagradu najviše glasova dobio je Kevin Durentu (37%), ispred Luke Dončića (33%), dok niko ne smatra da bi prošlogodišjnji osvajač titule najkorisnijeg igrača ligaškog dela, Jokić, mogao da ponovi to, što je pokrenulo jednu lavinu komentara.

Izabrane vesti

A druga lavina je krenula nekoliko dana kasnije, iznenada, posle reči Boba Mejera, prvogv operativca Golden Stejta.

"Ne bi trebalo da govorim o igračima drugih timova, ali zadovoljstvo je gledati Jokića", izjavio je Mejers za klupsku televiziju, očigledno svestan da krši NBA pravila koja zabranjuju članovima uprave jedne ekipe da daju mišljenje o košarkašima rivalskih franšiza.

Bez obzira što je njegova izjava "zapalila" društvene mreže, teško je verovati da će NBA kazniti Mejera, jer nije dao nikakav komentar koji bi direktno povezivao Jokića sa Voriorsima, odnosno nije srpskog centra kome u leto 2023. godine ističe ugovor sa Denverom, na indirektan način "pozivao" u San Fransisko.

Ako se ipak to desi, odnosno ako ga NBA liga kazni, Mejer bi bio drugi čovek iz Golden Stejta koji je u kratkom vremenu sankcionisan zbog "dugog jezika".

"Na neki način, (Ben) Simons ne odgovara baš onome što radimo. Zarađuje mnogo novca. I, može li da završi utakmicu? Ne znam. Veoma je talentovan. Problem je u tome što imamo Drejmonda s kojim je veoma sličan u smislu da niko od njih dvojice ne šutira (pre)mnogo, već rade na organizaciji igre. To je jedno pitanje. A plata je drugo", izjavio je vlasnik Voriorsa Džo Lejkob za San Antionio Kronikl što ga je koštalo 50.000 dolara.


tagovi

Nikola JokićGolden Stejt VoriorsDenver Nagets

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara