Ostin Holins (© MN Press)
Ostin Holins (© MN Press)

Holins za Mozzart Sport: U životu nisam doživeo ništa slično, prezadovoljan sam u Zvezdi

Vreme čitanja: 3min | uto. 07.06.22. | 08:53

Amerikanac odigrao ključnu ulogu na parketu kada je trebalo zaustaviti Kevina Pantera i obezbediti Zvezdi titulu u ABA ligi

Kada se pobedi najbitnija utakmica, šampionska, protiv najtežeg rivala, a na sve to se dogodi prekid, pražnjenje dvorane, onda su svi u pobedničkom sastavu zaslužuju pohvale. Možda su poeni Nejta Voltersa i Dejana Davidovca bili ključni, ali igrač koji je najduže nosio teret majstorice ABA lige je Ostin Holins. Amerikanac je imao najveću minutažu u Zvezdu, na parketu je proveo 34 minuta i imao je nezahvalan zadatak - da pokuša da zaustavi Kevina Pantera. Na kraju je uspeo u svemu, a posle meča kada se slavila šampionska titula u regionalnoj ligi jedva je stajao na nogama.

Izabrane vesti

"Čoveče... ništa slično u životu nisam doživeo. Ovo je potpuna ludnica", počinje Holins za Mozzart Sport na parketu Pionira.

Meč koji je počeo u ponedeljak u 20 časova zbog svih nemilih dešavanja je pretio da uđe u novi dan.

"Prvi put sam prisustvovao ovako nečemu. Najbitnije je da smo pobedili, pokazali smo koliko verujemo jedni drugima, nismo gubili veru bez obzira na rezultat i na kraju smo uspeli u onome što smo hteli i za šta smo radili čitave sezone. Ovaj tim je šampionski i sada je to pokazao".

U momentu kada je postalo jasno da će prekid meča potrajati, ekipe su se povukle u svlačionice.

"Ne mogu da procenim kome je prekid više pomogao, znam samo da kada smo ušli u svlačionicu svi smo bili zajedno, disali smo i razmišljali kao jedan. Znali smo da ćemo izaći da se borimo i da damo sve od sebe, na kraju je to bilo dovoljno za pobedu protiv fantastičnog tima kojem iz sveg srca čestitam na borbi, mogli su i oni da pobede. Zasta mislim da su odličan tim i veliki protivnik".

Što se same košarke tiče, imao je Partizan prednost u prvom poluvremenu, bili su bolja ekipa na parketu, ali u nastavu je Zvezda sve preokrenula u svoju korist.

"Teško je u ovakvim utakmicama odrediti specifičan momenat koji je prelomio. Posle ovoliko mečeva protiv Partizana, taktika pada u vodu, sve pada u vodu osim volje za borbom i karakter. Na kraju smo to pokazali i mi i oni, ali pobeda je otišla na našu stranu. Ponosan sam na saigrače, svi smo šampioni".

Panter u duelu sa Holinsom (© MN Press)Panter u duelu sa Holinsom (© MN Press)

Ipak, posebne reči je Holins imao za Kevina Pantera. Dva američka internacionalca su imala žestoke okršaje čitave utakmice. Iako je Panter bio ubedljivo najefikasniji pojedinac meča sa 27 poena u kljulnim momentima je Holins uspeo da odigra izvanrednu odbranu i spreči košgetera crno-belih.

"Fantastičan košarkaš, ima moje poštovanje, to sam mu i rekao posle meča. Zaista je neverovatan. Bila je to borba, pravo nadmetanje. Ja sam hteo da ga zaustavim, a on je hteo da postigne koš, esencija nadmetanja. Na kraju je moj tim slavio i vrlo sam ponosan, umoran... ali baš sam ponosan i srećan. Verujem da je i on umoran jer znam da je dao sve od sebe, verujem da ćemo imati još jakih duela".

Kao što je poznato Holins je letos stigao u Zvezdu posle epizode u Zenitu. Ako se mučio sa napadačkom formom, ključni deo sezone odigrao je na vrhunskom nivo što se videlo i po ulozu na parket. Sada je pitanje da li će navijače Zvezde gledati Holinsa i naredne sezone.

"Rekao sam već da sam prezadovoljan u Beogaradu, Zvezda je odličan klub, saigrači su sjajni, fonkionišemo odlično kao tim, videćemo šta će biti u budućnosti, volim što sam deo ove ekipe, to je sve što mogu da kažem. Sada je ipak vreme za slavlje", završava razgovor za Mozzart Sport Holins.


tagovi

Ostin HolinsKK Crvena zvezdaKK PartizanABA liga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara