Foto: AFP
Foto: AFP

Jokić vs Lejkersi

Vreme čitanja: 3min | čet. 04.02.21. | 19:07

Na pomolu sudar između Jezeraša i Denvera (noć četvrtak na petak, od 04.00h)

Da li je vreme za mali revanš? Denver Nagetsi sa sve Nikolom Jokićem u naletu idu na noge Los Anđeles Lejkersima prvi put od finala Zapadne konferencije. Biće to strašan meč, a posebno će biti zanimljivo da se vidi kako će proći "obračun" Nikole Jokića protiv Lebrona Džejmsa i Entonija Dejvisa (noć četvrtak na petak, od 04.00h).

Posle truckavog starta, Denver je proradio. Imaju Nagetsi pobedu na šest od poslednjih sedam utakmica, uključujući onaj protiv Jute gde je Jokić privukao pažnju celog sveta sa 47 poena. A naredni protivnik mu je vrlo poznat - šampion NBA lige.

Izabrane vesti

Poslednji put kada su se ova dva tima sastala bilo je finale Zapadne konferencije. Večeras će Nagetsi tražiti revanš.

Lejkersi igraju stabilnije od Denvera, sa moćnim Lebronom i Dejvisom svima zadaje mnogo muke. Istina je da su neki igrači koji su Denveru pravili problem sada otišli (Rondo i Hauard), ali su Lejkersi dubinu klupe popunili sa Denisom Šrederom, Montrezlom Herelom i Markom Gasolom. Bez sumnje najteži protivnik na koji Denver može da ide.

Meč će se igrati u Stejpls centru, a Denver ulazi u njega sa 12-8, dok Lejkersi imaju skor 16-6.

Videćemo samo da li će igrati na ovoj utakmici Lebron Džejms i i Entoni Dejvis koji su imali problema sa manjim povredama. Dejvis sa kvadricepsom, a Džejms sa skočnim zglobom. Ipak, pretpostavlja se da će obojica biti na parketu.

Veliki posao u zaustavljanju Lebrona imaće Vil Barton, jer će verovatno on biti zadužen za odbranu jednog od najboljih igrača današnjice. Sa druge stane, videćemo kako će Lejkersi probati da brane Jokića. I ko će više doprineti ekipi - Lebron ili Jokić?

Nagetsi bi mogli da imaju stav i da probaju da "vrate" Lejkersima za poraz u plej-ofu. To je korak koji još nisu učinili, a eventualnim trijumfom bi poručili da imaju ono što je potrebno kako bi se borili za titulu. Sa druge strane, poraz Denvera nikoga ne bi iznenadio.

I jedni i drugi su dobili sedam od poslednjih 10 utakmica u ligi i može se reći da su u najboljoj formi kada je cela liga u pitanju. Denver ima problema sa povredama Gerija Herisa, Pi Džej Dozijera i Grega Vašingtona.

Iako smo istakli da će biti zanimljivo da se vidi ko će upisati bolje brojke, Jokić ili Lebron Džejms, ipak će srpski centar najviše borbi voditi sa Entonijem Dejvisom.

Jokić i Lebron će biti u daleko manjem direktnom obračunu. Više će Dejvis biti čovek zadužen da igra protiv Jokića. Dejvis šutira 32% za tri poena i kada pogađa tu Lejkersi imaju prednost. Ali se muči u poslednje vreme. Visoki igrač Jezeraša prosečno daje 22,3 poena, ima 8,7 skokova i 3,3 asistencije uz šut iz igre 52,4%.

Nikola sa druge strane nastavlja već sada zvanični lov na titulu MVP igrača lige, a već je biran dva puta uzastopno za igrača sedmice na Zapadu, te igrača meseca. Jokić beleži 26,8 poena, ima 11,8 skokova i 8,6 asistencija po utakmici ove sezone. Prosečno je tokom minule sedmice postizao postizao 30,8 poena, uz 10.8 skokova i 62 odsto šuta iz igre.

Srpski centar ove sezone šutira 57,4% procenta iz igre, od toga 38,4% za tri i 83,6% sa linije za slobodna bacanja. I nikad ih više nije izvodio - 5,8 po utakmici.

Ne postoji bolje mesto da pokaže od čega je satkan. Neka se spreme Lejkersi.

NBA LIGA

Petak

04.00: (1,60) Los Anđeles Lejkers (13,00) Denver (2,60)



tagovi

Nikola JokićEntoni DejvisLebron Džejms

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara