Vasilis Spanulis (©MN Press)
Vasilis Spanulis (©MN Press)

Spanulis ne odustaje, Zenit pao posle velikog preokreta u Pireju

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.03.21. | 21:50

Daleko je grčki sastav od plej-ofa, ali se neće predati

Tako to radi Vasilis "Bili" Spanulis. Zenit je imao veliku prednost u prvom poluvremenu, ali se Olimpijakos nije predavao. Predvođen najiskusnijim igračem preokrenuo je rezultat i upisao pobedu u 29. kolu Evrolige (75:61).

Upisala je ekipa Jorgosa Barcokasa 13. pobedu u sezoni, ima tri manje od večerašnjeg rivala, koji je na poslednjem mestu koje vodi u plej-of (Zenit ima i utakmicu manje). Seriju od sedam poraza prekinuo je sastav iz Pireja u minulom kolu, kada je u Dvorani mira i prijateljstva savladao Crvenu zvezdu. Očekuju crveno-bele do kraja regularnog dela sezone dueli sa Albom, Valensijom i Real Madridom na strani, kao i dva duela kod kuće protiv Fenerbahčea i Himkija, šanse da se domognu Top 8 faze su male, ali postoje, pa je posle večerašnjeg izdanja jasno da se Spanulis, Printezis i ekipa neće predavati.

Izabrane vesti

Iako su meč otvorili sa 5:0, odigrali su domaći košarkaši jako lošu prvu četvrtinu. Dozvolili su rivalu da napravi seriju 17:2 i već posle osam minuta košarke stekne 14 poena prednosti. Imali su gosti i višak od 17 poena početkom druge deonice, ali se sa vezanih osam poena Olimpijakos u pravi čas vratio u meč, pa je na odmor otišao sa minusom od 11 poena.

Usledila je sjajna igra u trećem periodu, Saša Vezenkov i Šekil Mekisik su se razigrali, pa se deficit očas istopio, prišli su Zenitu na samo dva poena minusa na ulazu u poslednjih 10 minuta. Demoralisana ekipa Ćavija Paskvala je već na startu odlučujećeg kvartala i ispustila prednost, koju do kraja nije uspela da povrati. Istakao se u finišu i Larencakis, pre svega odličnom igrom u odbrani, ali je u heroja izrastao Spanulis, koji je u poslednjih 10 minuta ubacio 11 poena.

Upravo je on bio i najefikasniji u pobedničkom sastavu sa 16 poena, po 13 su dodali Vezenkov i Mekisik. Sa druge strane standardno dobar Kevin Pangos sa 20 poena i sedam asistencija, ali su uspeli da ga isprate samo Aleks Pojtres (11 poena) i Mateuš Ponitka (10 poena i 11 skokova). Bivši igrači Crvene zvezde Bili Beron i Kej Si Rivers su ubacili po tri poena.

EVROLIGA - 29. KOLO

Četvrtak

CSKA Moskva – Olimpija Milano 76:84

/Džejms 21 – Panter 32/

Panatinaikos - Makabi Tel Aviv 81:63

/Papapetru 20 – Vilbekin 14/

Asvel - Alba 89:95

/Jabusele 20 – Siva 21/

Crvena zvezda - Himki 92:81

/Lojd 22 - Mekolum 29/

Real Madrid - Barselona 76:81

/Tavares 16 - Oriola 18/

Petak

Anadolu Efes – Žalgiris 89:62

/Larkin 18 - Volkap 15/

Baskonija – Bajern 78:71

/Polonara 15 - Rejnolds 18, Lučić 17/

Olimpijakos - Zenit 75:61

/Spanulis 16 - Pangos 20/

Valensija - Fenerbahče (u toku)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Vasilis SpanulisKK OlimpijakosKK ZenitJorgos BarcokasĆavi PaskvalKevin Pangos

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara