Nikola Mirotić (Shutterstock)
Nikola Mirotić (Shutterstock)

Nedović doveo PAO na prag produžetka, Mirotić i Barsa ipak odbili napad

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.12.21. | 21:48

Srpski reprezentativac ubacio osam poena u poslednjih 50 sekundi

Nemanja Nedović se vratio u tima Panatinaikosa koji je zahvaljujući upravo srpskom reprezentativcu bio na korak do velikog preokreta nad Barselonom. Ali, Katalonci su kako tako uspeli da sačuvaju pribranost u poslednjim trenucima i izbegnu produžetak - 82:85.

Morali su gosti na PAO neplanirano bez Brendona Hejsa Dejvisa, jer je samo dva sata pre meča saopšteno da je Amerikanac pozitivan na korona virus, pa je morao u izolaciju.

Izabrane vesti

Ta informacija nije preterano uticala na Katalonce koji su sulovito ušli u meč. Veoma brzo su šetali na granici dvocifrene prednosti. Ali, Nemanja Nedović i Joanis Papapetru nisu im dozvolili da previđše odbegnu. Naprotiv. U drugoj deonici su lako kreurali preokret Atinjana, podigli ih na 48:35), a verovatno i podigli pritisak treneru Barse Šarunasu Jasikevičijusu.

Imao je litvanski stručnjak šta da kaže svojim igračima na velikom odmoru. Efekat nije bio odmah vidljiv po povratku ekipa na parket. PAO početkom treće deonice imao 52:41. Ali, onda je Nikiolas Laprovitola pokrenuo mašineriju Barse. Priključili su mu se Nikola Mirotić i Brendon Dejvis, pa su Katalonci, kako se vreme približavalo poslednjoj četvrtini, topili zaostatak i na kraju je istopili na izmaku 25. minuta.

Mirotić i Dejvis su ubacili u viši stepen prenosa. Barselona je već polovinom poslednjeg perioda ponovo bila na sigurnoj udaljenosti (74:68). Ali Nedović nije dozviolio da se PAO tada preda. Prvo je 50-ak sekundi pre kraja pogodio trojku (81:75). Zatim je Okaru Vajtu servirao loptu za tri slobodna bacanja (pogodio je dva), da bi posle izgubljene lopte Mirotića srpski reprezentativac smanjio na 81:79.

Morao je Jasikevičijus da zatraži minut odmora ne bi li njegiov tim u poslednjih 20 sekundi sačuvao pribranost. Mirotić je pogodio dva slobodna bacanja (83:79). Ali Nedović je ponovo dalekomentnim hicem približio PAO na samo korak (83:82). Deril Mejkon je bio prinuđen da pošalje na liniju penala Kajla Kurića kome ruka ipak nije zadrhtala. Nedoviću u poseldnje tri sekunde nije ostalo ništa drugo nego da predugim šutom pokuša da uvede utakmicu u produžetak. Ali, nije uspeo...

Najefikasniji i redovima PAO bio je upravo srpski reprezentativac sa 18 poena i 4 asistencije. Papapetru je dodao 16, Sent-Ros 13, a Papajanis 11. Nikola Mirotić je predvodio Barselonu sa 20 poena, 7 skokova i 4 asistencije. Laprovitola ga je pratio sa 18 poena, dok je Dejvis ubacio 12 poena.

EVROLIGA - 16. KOLO

Četvrtak

Fenerbahče - Baskonija 75:53

/De Kolo 17 - Enoh 14/

Panatinaikos - Barselona 82:85

/Nedović 18 - Mirotić 20/

Makabi - Anadolu Efes 78:92

/Žižić 23 - larkin 26/

Milano - Real Madrid u toku

Petak

Uniks - Žalgiris 17.00

Alba - CSKA 19.00

Monako - Zenit 19.00

Olimpijakos - Asvel 20.00

Crvena zvezda - Bajern 20.45



tagovi

Nemanja NedovićNikola MirotićKK BarselonaKK PanatinaikosEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara