Željko Obradović i Dangubić
Željko Obradović i Dangubić

Nervozni Obradović: Dangubić je kapiten Partizana i to je moja odluka!

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.11.21. | 22:46

„Da li će biti ubuduće? Razmisliću pa ću videti“, kaže strateg crno-belih

Nije Partizan odigrao neki spektakularan meč, ali je bio dovoljno dobar da upiše novu recku u Evrokupu i da savladaju Lijetkabelis (84:77).

Na ovaj način crno-beli su popravili raspoloženje posle poraza u večitom derbiju. Partizanov kapiten na ovoj utakmici bio je Nemanja Dangubić, a Rade Zagorac nije ulazio u igru. Nisu igrali ni Rodion Kuruc, ni Dušan Miletić ni Uroš Trifunović. Jam Madar nije bio uopšte u timu zbog povrede.

Izabrane vesti

Zagorac je bio u protokolu, a Dangubić je ipak bio kapiten.

Ne znam ko je u protokolu, Nemanja Dangubić je kapiten Partizana. To je moja odluka. Ja sam rešio da on bude kapiten. Nema ko drugi da odluči osim mene“, rekao je Obradović.

Da li će tako ostati?

Nemam pojma. Razmisliću pa ću videti“.

O ostalim igračima koji nisu igrali...

To je sve što je normalno, živim sa tim ljudima i donosim odluke u korist kluba. Ovi igrači koji su igrali su zaslužili. I to ne znači da ovi koji nisu igrali neće igrati. Važno je da doprinose timu i pet sekundi i 39 minuta i 55 sekundi. Svi moraju uvek da daju maksimum“, rekao je Obradović.

Potom je prokomentarisao Obradović sam meč.

Igrali smo neke minute jako dobro, ali smo im i davali šanse da se vrate. Koncentracija je problem, usponi i padovi su prisutni, neki ne razumeju kako želimo da igramo odbranu. Važna pobeda, hvala navijačima koji su nas podržali. Odbrana u igri čovek na čoveka mora da bude bolja. Jasno je da je Lijetkabelis šuterski orijentisan. Kasnimo za igračima u blokovima. Stalno radimo na tome. Nedostaje nam iskustva, radićemo“.

Koprivica i Glas? Njihova dobra partija.

Njihova želja i rad na treninzima je dobar i nastaviće da napreduju. Koprivica je izrastao da bude i dobar u napadu i da udari rampu. Glas je pokazao hrabrost, da se diže. Ne samo u šutu za tri poena. Čak i da se zaustavi i da pogodi“.

Nenad Čanak rekao je da je njegov tim napravio previše grešaka.

Imali smo prazan hod početkom treće i sredinom druge četvrtine. Probali smo nekim dodavanjima za koje nemamo kvalitet i to je rezultiralo izgubljenim loptama. Ako tim poput Lijetkabelisa želi da pobedi Partizan mora da odigra dobro 39 minuta i 59 sekundi. Nedostajao nam je Gijedraitis. Nisam nešto kako zadužio Partizan, Partizan je zadužio mene. Drago mi je da je bila drugačija slika nego što je bilo kada sam bio pred vama poslednji put“, rekao je Čanak.



tagovi

Rade ZagoracŽeljko Obradović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara