Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Pažnja, radovi u toku: Jaramaz u Bajernu, Partizan traži plejmejkera

Vreme čitanja: 3min | pet. 02.07.21. | 11:16

Crno-beli su ostali bez (gotovo) svih organizatora igre iz prošle sezone

Partizan je odradio najveći deo posla za ovo leto. Doveo je Željka Obradovića za trenera. Posle tog koraka, sve će mu biti lakše. Ali, tek ga čeka veliki posao.

Parni valjak je izvođenje radova počeo tako što je prvo rasteretio sastav. Juče su petorica igrača napustila klub: Rašon Tomas je otišao sporazumno, a ugovori nisu produženi Eriku Miki, Džošu Perkinsu, Nikoli Jankoviću i Ognjenu Jaramazu. Upravo ovaj poslednji potpisao i zvanično za Bajern, a takvu mogućnost je Mozzart Sport najavio još 3. maja. Iako Jaramaz nije klasični plejmejker, protekle sezone je veliki deo vremena proveo na toj poziciji.

Izabrane vesti

Sa Ognjenovim i Perkinsovim odlaskom iz tima, Partizan je ostao bez seniorskog plejmejkera u sastavu. Podsećanja radi, još u toku prošle sezone crno-bele su napustili Kodi Miler Mekintajer i Nemanja Gordić, tako da u ovom momentu Željko Obradović na mestu organizatora igre može da računa samo na mladog Mihaila Petrovića. Markus Pejdž je na početku karijere u Partizanu igrao na pleju, ali je jasno da mu pozicija dva bolje leži i da se na njoj daleko bolje snalazi, kada igra „od lopte“.

Pod ugovorom za sledeću sezonu Partizan trenutno poseduje: Uroša Trifunovića, Nemanju Dangubića, Radeta Zagorca, Vilijama Mozlija, Nikolu Radovanovića, Markusa Pejdža (koji može da ode uz adekvatno obeštećenje), te Dušana Miletića, Stefana Jankovića i Treja Dreksela.

Partizan je od mlađih nada dao šansu Aleksi Stepanoviću, Treju Drekselu, Dušanu Miletiću, Mihailu Petroviću, Đorđiju Jovanoviću, Lazaru Stefanoviću i Nikoli Radovanoviću, a računaju i na Luku Tarlaća.

Jasno je da će važan zadatak Partizana biti da nađu pouzdanog organizatora igre, a generalno o potrazi za pojačanjima govorio je i sam Željko Obradović.

"Razmišljaćemo o svim igračima za koje mislimo da je realno da mogu da obuku dres Partizana. Svestan sam da sam došao u klub koji ima svoje limite i nemam problem sa tim. Kad sam razgovarao sa Ostojom pričao sam da ćemo da se uklopimo u moguće”, rekao je Obradović.

Među navijačima se pominjala i priča da je Leo Vesterman jedna od opcija za novog plejmejkera Partizana.

“Vesterman? Izašao je iz ugovora i razgovaraćemo. Ali ne mogu da dozovem igrača, a da se posle toga skinemo Zoran i ja da igramo. Tim se pravi sa balansom, sa normalnim odnosima, sa tim da izlaze na teren i da budu svesni da su kvalitet da su tim. Ne možemo da jednog pratimo toliko i toliko, a da drugi igraju za semenke", rekao je Obradović na predstavljanju.

Sam Obradović je bio vrsan plejmejker, tako da on najbolje zna koliko je to važna pozicija.

Koliko je izgubio odlaskom Jaramaza i Perkinsa? Popularni Jare je prošle sezone prosečno ubacivao 12,7 poena u ABA ligi, gađao je 38,8% za tri poena i delio je četiri asistencije. Perkins je prosečno davao 6,8 poena na Jadranu i tome je dodavao 2,7 asistencije.

Generalno je pozicija jedan dosta trpela protekle sezone i nije mali broj pristalica crno-belih, ali i poznavaoca košarke, koji upravo slabu selekciju plejmejkera ističu kao jedan od glavnih uzroka loših rezultata crno-belih u minuloj sezoni.

Naravno da to najbolje zna Željko Obradović koji je u karijeri računao na mestu plejmejkera na asove poput Šarunasa Jasikevičijusa, Dimitrisa Dijamantidisa, Kostasa Slukasa, Aleksandra Đorđevića

Videćemo kome će ovoga puta Obradović ukazati poverenje.


tagovi

Ognjen JaramazDžoš PerkinsKodi Miler MekintajerNemanja Gordić

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara