Dejan Radonjić (Foto: Starsport)
Dejan Radonjić (Foto: Starsport)

Radonjić: Da uz podršku sa tribina zaigramo iznad mogućnosti i savladamo kvalitetni Panatinaikos

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.11.21. | 17:58

"Nikola Ivanović i Aron Vajt su odsutni, očekujem da će Branko Lazić biti u timu", izjavio je trener Crvene zvezde pred meč osmog kola Evrolige

Košarkaši Crvene zvezde će u dvorani Aleksandar Nikolić u okviru osmog kola Evrolige dočekati Panatinaikos (18.00). Posle četiri poraza imaće priliku da se pred svojim navijačima vrate na pobednički kolosek. Trener Dejan Radonjić je istakao da njegovu ekipu u četvrtak očekuje okršaj sa kvalitetnim protivnikom, ali da veruje da uz podršku sa tribina srpski šampion može do treće pobede u elitnom takmičenju.

Izabrane vesti

"Svesni smo da nas čeka meč protiv ekipe koja je pokazala da je dobra i koja ima kvalitet, uostalom kao i sve ekipe u Evroligi. Pokazali su dosad da mogu da savladaju i prvaka Evrope i to ubedljivo, da imaju igrače kadre da urade mnogo toga na terenu i napadački i odbrambeno. Moramo biti spremni na čitanje odbrana, da nastavimo sa nivoom odbrane koji je do sada bio prisutan. Sve ono što smo dosad prošli, uz ogromnu problematiku, izostanke igrača, iako je činjenica da i drugi imaju slične probleme, nama to jako dugo traje i prilično je teško. I dalje smo u problematici. Bez ozbira na sve to, dajući veliki respekt ekipi Panatinaikosa, želimo da uđemo u taj meč tako da uz podršku navijača dobrom igrom u dužim intervalima i koncentracijom, gradeći rezultat osvojimo bodove u Evroligi", izjavio je Radonjić uoči sutrašnjeg susreta sa Zelenima.

Četvrtak, 18.00: (1,60) Crvena zvezda (14,5 Panatinaikos (2,55)

Muče crveno-beli muku sa povredama i izostancima još od priprema. U pobedi nad Megom minulog ponedeljka nisu nastupili povređeni Aron Vajt, Nikola Ivanović koji je bio u izolaciji zbog pozitivnog testa na virus korona, kao i kapiten Branko Lazić koji je okršaj u šestom kolu ABA lige propustio zbog smrtnog slučaja u porodici. Iskusni će se naći u timu za okršaj sa Atinjanima, ali Vajt i Ivanović još nisu spremni da pomognu.

"Branko je uradio juče trening sa nama, očekujem da će biti u timu i da koliko je to moguće doprinose, da zajedno odigramo dobar meč, što nam je jako potrebno da bi došli do pobede s obzirom da se radi o kvalitetnom protivniku".

Zvezda se susrela sa grčkim velikanom u okviru priprema za predstojeću sezonu i ubedljivo slavila na turniru u Minhenu (83:55). Radonjić napominje da se dosta toga promenilo u međuvremenu i da duel sa Magenta kupa neće imati gotovo nikakav uticaj na sutrašnji.

"Praviti komparaciju je pogrešno. Posebno zbog različitih trenutaka. Puno vremena je prošlo, dosta toga se dešavalo, svako se na svoj način gradio kroz domaća takmičenja i Evroligu. Mi kroz naša opterećenja, oni su igrali sasvim dobro i pripremamo se analizirajući sve što su uradili dosad. Videli smo da imaju puno toga dobrog, moramo biti spremni da igramo na potrebnom nivou kroz 40 minuta i nadam se tako dođemo do pobede. Nadam se da ćemo imati podršku koju želimo da osetimo, da bi uprkos svim tim problemima uspeli da odigramo i iznad naših mogućnosti, kako bi savladali ekipu Panatinaikosa".

Košarkaši Crvene zvezde su od početka sezone odigrali 13 utakmica. Čak 11 u oktobru. Posle paklenog rasporeda vezali su dve utakmice na svom parketu i dobili nešto više vremena nego inače za odmor i pripremu utakmica.

"Naravno da može raspored da bude stalno isti kao što je bio. Taj mikrociklus od četiri meča u osam dana je bio samo jedan deo tog oktobra u kojem smo od prvog do 27. odigrali 11 teških utakmica, jer su i u ABA ligi bili teški mečevi. Bilo je iscrpljujuće. Sve da smo bili kompletni i imali sve idealno kroz pripremni period, bilo bi teško. Naravno, izašli smo iz tog ciklusa i kroz ove dane pokušavali da radimo ono što je moguće. Nisu bili idealni uslovi jer smo morali da razmišljamo i o tome da igrači koji su tu, koji su bili u ogromnim opterećenjima imaju posledice svega toga, tako da kroz jedan mogući rad smo pokušali da uradimo to što smo uradili, da bi sutra bili dovoljno dobri da možemo da odigramo jedan zadovoljavajući meč protiv Panatinaikosa".


tagovi

KK Crvena zvezdaKK PanatinaikosDejan Radonjić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara