Foto: MN Press
Foto: MN Press

Rakočević: Svaka čast Miciću! Ispred njega je još mnogo vrhunskih sezona

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.05.21. | 16:10

“Čuo sam koliki je Vasa radnik i koliko je posvećen košarci. Na kraju to se i vidi u njegovoj vrhunskoj igri. Iz godine u godinu je napredovao”, kaže Igor za Mozzart Sport

Ko će podići pehar Evrolige biće poznato u nedelju, posle velikog finala, ali srpska košarka je u Kelnu već osvojila jedan trofej. Tačnije, osvojio ga je naš reprezentativac i član Anadolu Efesa Vasilije Micić, od pre nekoliko sati i zvanično najbolji igrač najprestižnijeg klupskog takmičenja u Evropi. Priznanje koje su samo još dvojica Srba osvajali - Miloš Teodosić i Nemanja Bjelica.

Napravio je Vasa uspeh vredan pažnje, a sve je prokomentarisao nekada veliki strelac na evropskom nivou, Igor Rakočević.

Izabrane vesti

"Ne poznajemo se lično, ali sam čuo koliki je Vasa radnik i koliko je posvećen košarci. Na kraju to se i vidi u njegovoj vrhunskoj igri. Iz godine u godinu je napredovao. Postao je jedan od najboljih igrača u Evrolige, a sada je zvanično najbolji. I to u timu koji je godinama u vrhu, sa šansom da za koji dan postane i šampion Evrope. Svaka mu čast. Trofej koji je osvojio je još jedan dokaz da se trud i rad isplate, naravno i velika nagrada, ali i obaveza, podsticaj da nastavi da se penje ", gotovo u dahu za Mozzart Sport priča Igor Rakočević, jedini trostruki vlasnik nagrade Alfonso Ford koja se dodeljuje najboljem strelcu Evrolige.

Pehar je stigao samo dva dana pre pretposlednje borbe za titulu. Vasa će u deul sa CSKA ući kao najbolji igrač Evrolige...

"Velika odgovornost, možda i određeni pritisak. Ali, s druge strane i velika čast da u jednu od najvažnijih utakmica za klub iz Istanbula zakorači kao najbolji igrač. Najbolji se prepoznaju kada je najvažnije, a već je rečeno da je on najbolji", kaže Rakočević koji je poput Micića sada svojevremeno, uslovno rečeno stigao dužim putem do vrha.

Obojici je važna raskrsnica u karijeri bila Crvena zvezda.

"U životu je nekad važno da ste na pravom mestu u pravo vreme, odnosno da vas pogleda sreća. Prilikom mog povratka iz NBA mnogi su se čudili zašto sam izabrao Zvezdu, jer sam mogao u neki od tadašnjih evroligaša. Smatrali su da je to korak unazad. A zapravo je bio pun pogodak... Vasa je pak kraće bio u Zvezdi, ali je ispostaviće se napravio pravu stvar, kao i što je bio sjajan potez i odlazak u Tursku (Tofaš). Odigrao je odlično, ali nije se zadovoljio time, već je nastavio da raste, prvo u Žalgirisu, a poslednje tri godine u Anadolu Efesu. Ne sumnjam da je ispred njega još mnogo vrhunskih sezona", zaključuje Rakočević u razgovoru za naš portal.

Velika stvar i za Vasu i za srpsku košarku...


tagovi

Vasilije MicićIgor RakočevićEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara