Uroš Trifunovič (ABA liga)
Uroš Trifunovič (ABA liga)

Trifunović cepao trojke, Partizan vezao četiri trijumfa

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.04.21. | 17:34

FMP nije imao šanse - 97:74

Navijači Partizana će reći – konačno. Probio je Parni valjak neku barijeru, povezao je sada četiri pobede u ABA ligi, međutim, to mu neće previše značiti osim da u lepšem raspoloženju dočeka početak Superlige. Crno-beli su u odloženom meču ABA lige igrali protiv FMP-a i vrlo lako slavili - 97:74.

Novi trijumf pod patronatom Aleksandra Matovića kome idu zasluge za bolje partije potonulih crno-belih.

Izabrane vesti

Treba pohvaliti partiju Uroša Trifunovića koji je blistao, posebno u šutu za tri poena. Završio je utakmicu sa 22 poena i šutem za tri poena 6/8.

Pored njega dobru partiju pokazali su i Erik Mika (13p) i Rašon Tomas (15p), dok je Džoš Perkins doprineo najviše asistencijama, Upisao ih je čak 10. Kod FMP-a je najefikasniji bio Marko Pecarski sa 15 poena.

Iako meč nije posedovao neki poseban rezultatski značaj, mogla je da se vidi borba oba tima, bacanje po parketu, kao i prilična energija Partizana kakva nije mnogo puta mogla da se vidi ove sezone.

Nekako je Partizan od samog starta preuzeo inicijativu, FMP je ušao nekako smušeno, mnogo je promašivao, a crno-beli su relativno lagano i brzo dizali prednost. Prvo su stigli do 10 poena razlike, a onda i do 19 u drugom delu igre i suštinski FMP nije tu mogao nešto više.

Razliku je Partizan stvorio pre svega dobrom igrom u napadu, čak devetorica igrača su se upisala u strelce u prvih 20 minuta i treba reći da je Matović uneo promene i podigao crno-bele. Sve je to dovelo Parni valjak do prednosti od 22 poena razlike na poluvremenu.

Jasno, posle toga je meč već bio rešen rezultatski, a s obzirom da nijedan od dva tima nije imao neku rezultatsku tenziju, pa su i jedni i drugi odigrali opušteno, kao da je neka vrsta treninga u pitanju. S tim da je Partizan bio značajno uspešniji.

I ubedljivo je priveo kraju i ovu utakmicu.

ABA LIGA: Partizan - FMP 97:74 (21:13, 28:14, 26:26, 22:21)

Dvorana: Hala Sportova Ranko Žeravica

Sudije: Marko Juras, Aleksandar Milojević, Vladimir Vesković

PARTIZAN: Mika 13, Pejdž 11, Dangubić 10, Stefanović, Jaramaz 6, Veličković, Perkins 5, 10as, Jovanović 6, Janković 1, Tomas 15, Trifunović 22, Mozli 8

FMP: Lazarević 10, Čović, Izundu, Hends 10, Pecarski 16, Šešlija, Nenadić 13, Radonjić 3, Popović 4, Vasić 7, Macura 8, Đorđević 2



tagovi

Uroš Trifunović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara