Foto: ABA liga/Split
Foto: ABA liga/Split

Zvezda se nije dala iznenaditi u Splitu, ovo je bilo Voldenovo veče

Vreme čitanja: 3min | pon. 08.03.21. | 22:49

Crveno-beli uspešno odradili posao protiv Žutih i tako nastavila niz trijumfa na Jadranu - 71:60

Odličan posao odradila je Crvena zvezda na gostovanju u Splitu. Nezgodan je to protivnik, ne leži crveno-belima, uz to Zvezda je na ovu utakmicu došla posle loših rezultata u Evroligi, ali su izabranici Dejana Radonjića uspeli da se izbore sa svim izazovima i dođu do trijumfa na Gripama - 71:60. Vrlo važna pobeda, posebno jer je ostvarena u gostima. Kod ovakvih mečeva igra je manje važna od rezultata.

Stiže polako kraj ligaškog dela, sada je svaki kiks skup, a Crvena zvezda nije sebi dopustila da joj se nešto tako dogodi. Kvalitet je izašao na kraju na videlo. On je prevagnuo. Krajem treće i u poslednjoj deonici crveno-beli su pre svega dobrom napadačkom igrom Korija Voldena uspevali da beže dovoljno Splitu da mogu sigurno da uplove u luku pobede.

Izabrane vesti

Retko se viđa da Džordan Lojd odigra toliko lošu šutersku utakmicu, ali ni to nije smetalo crveno-belima. Volden (24 poena) i Dobrić (12 poena) su nadomestili sve poenima, Davidovac je bio standardno koristan i crveno-beli su prošli kroz ovaj izazov neokrnjeni.

Volden je pored 24 poena imao i četiri asistencije. Dobrić je ubacio 12 poena i imao čak devet skokova, što je odličan učinak. Lojd je podbacio sa četiri poena i šut 1/5 za dva i 0/7 za tri poena.

Branko Lazić je završio utakmicu ranije posle kontakta sa Markom Lukovićem.

Mogao je Dejan Radonjić večeras da računa na sve strance osim na Kina Koloma, u sastav se vratio i Duop Rit, ali nije zaigrao. Džordan Lojd nije bio dovoljno raspoložen, dosta je mašio, ali je Kori Volden povukao poenterski.

Pokazalo se ponovo koliko je Split nezgodna ekipa, uspeli su domaći da odu na poluvreme samo sa jednim poenom zaostatka, odigrali su egal u prvih 20 minuta protiv evroligaša.

Očekivalo se da će Zvezda pokazati klasu u trećoj deonici i došlo je do skoka u kvalitetu igre crvrno-belih. Međutim, koliko god crveno-beli pokušavali da se odvoje, Split je uvek bio tu, disao je crveno-belima iza vrata. Pa smo došli u situaciju da Zvezda ima 54:49 na ulasku u poslednju deonicu. Nije se dao Split, slično kao na utakmici u Beogradu.

Crveno-beli su imali prednost u činjenici što je priličan broj košarkaša davao doprinos, dok su se domaći najviše oslanjali na poene Kedža i Marka Lukovića.

Na kraju - može se reći rutinska pobeda Zvezde. Ukupno 15. ove sezone u ABA ligi.

ABA LIGA: Split - Crvena zvezda 60:71 (17:18, 15:15, 17:21, 11:17)

Sudije: Damir Javor, Mario Majkić, Edo Javor

Mala dvorana KK Split

SPLIT: Đoković 2, Perković, Gizdavčić, Perasović 2, Kedžo 12, Ukić 11, Marčinković 5, Šarić, Čampara 9, Babić 5, Luković 12, Marić 2

CRVENA ZVEZDA: Hol, Volden 24, Lojd 4, Uskoković, Davidovac 7, Lazić 8, Rit, Dobrić 12, Simonović 5, Jagodić Kuridža 8, Kuzmić 2, Noko 1

ABA LIGA – 20. KOLO

Subota:

FMP – Igokea 82:87

/Hends 21 – Grej 19/

Borac – Cedevita Olimpija 82:95

/Džons 26 - Peri 21/

Partizan – Cibona 87:90 (80:80)

/Trifunović 20 - Prkačin, Nakić 23/

Budućnost - Zadar 98:75

/Edžam 16 - Mavra 17/

Nedelja:

Krka - Mega 76:71

/Milovanović 16 - Petrušev 31/

Ponedeljak:

Split - Crvena zvezda 60:71

/Luković 12 - Volden 24/



tagovi

Kori VoldenMarko Luković

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara