Košarkaši Crvene zvezde (©Star Sport)
Košarkaši Crvene zvezde (©Star Sport)

Zvezda se vraća timskom radu, pomeranje termina plej-ofa menja planove

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.04.22. | 17:01

Deo igrača radio je individualno u prethodnim danima

Kraći predah dobili su košarkaši Crvene zvezde posle trijumfa nad Igokeom čime je definitivno spuštena zavesa na prvi deo sezone u kojem je kroz sedam intenzivnih meseci odigrano skoro 60 utakmica u tri takmičenja.

Odmor je dobro došao crveno-belima, pre svega kako bi se sanirale povrede i napunile baterije, a petodnevni “raspust“ završava se zvanično u četvrtak popodne. Tada je trener Dejan Radonjić zakazao okupljanje svih igrača i nastavak timskog rada.

Izabrane vesti

19.30: (1,30) Anadolu Efes (16,0) Olimpija Milano (3,90)

Kako se može čuti, neki prvotimci bili su u programu individualnih treninga i tokom proteklih nekoliko dana, jedni kako bi ušli u formu potrebnu za dalje obaveze, drugi kako bi zadržali tonus i takmičarski ritam pred odlučujuće sedmice u kojima Crvena zvezda brani još dva trofeja - za šampiona Jadranske lige i prvenstva Srbije.

Ono što donekle kvari planove stručnog štaba jesu najnovije promene termina plej-ofa regionalnog takmičenja. Naime, postojala je ideja da se u narednom periodu odigra bar jedna sparing utakmica kako bi ekipa “osetila“ uslove najpribližnije takmičarskim. Posle odluke ABA lige da se start doigravanja pomeri sa 18. na 12. maj zbog jučerašnjeg ispadanja Cedevite Olimpije u Evrokupu, promenio se i Zvezdin radni koncept u određenoj meri.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

Ono što najviše zanima kompletan tim jeste status Branka Lazića. Dvostruki uzastopni najbolji defanzivac Jadranske lige van stroja je od sredine marta i gostovanja Barseloni kada se i povredio, a Radonjić je nakon trijumfa nad Krkom otkrio da ga na parketu neće biti još mesec dana. On je u individualnom programu, a dani pred nama odrediće vreme definitivnog povratka iskusnog kapitena.

Crvena zvezda u polufinalu Jadranske lige čeka pobednika serije Cedevita Olimpija - Igokea koja se igra na dve pobede i startuje 30. aprila. Drugi meč zakazan je za 4. maj, a eventualni treći za 8. maj. Polufinale startuje četiri dana kasnije.



tagovi

Dejan RadonjićBranko LazićKK Crvena zvezdaABA ligaJadranska ligaPlej-of Jadranske ligeplej-of ABA lige

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara