Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije (MN press)
Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije (MN press)

Bronzane odbojkašice doputovale u Beograd: Cveće, aplauzi i suze radosnice

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.08.21. | 21:23

Maja Ognjenović: Volela bih da budem deo nacionalnog tima 2024, ali prerano je da pričati sada o tako nečemu. Ima vremena

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije koja je u Tokiju osvojila bronzu, sletela je u Beograd. Članovi porodice, prijatelji, ali i putnici namernici koji su se zadesili na beogradskom areodromu aplauzom su dočekali odbojkašice koje su se drugi put zaredom okitile medaljom na Olimpijskim igrama.

Prilikom susreta sa porodicom kapiten Maja Ognjenović nije mogla da sakrije emocije.

Izabrane vesti

"Hvala vam što ste došli i priredili nam ovaj doček. Turnir nije bio nimalo lak. Samo mi znamo s kakvim smo se preprekama suočile na Igrama. Bez obzira što je rezultat za nijansu slabiji od onog iz Rija, mislim da ova medalja stvarno sija zlatnim sjajem. Veoma smo srećni što smo postigli uspeh koji je istorijski. Velika je privilegija biti deo ove generacije koja ispisuje istoriju", rekla je Maja.

Uz mnogobrojna pitanja o takmičlenju i uspehu, jedno od najčešće postavljanih bilo da li će predvoditi nacionalni tim i u Parizu za tri godine.

"Volela bih da budem deo nacionalnog tima 2024, ali u ovom trenutku je nerealno očekivati tako nešto. Čast je igrati za reprezentaciju, ali prerano je pričati o tako nečemu sada. Više sam u šali rekla da sam u pregovorima sa igračima, ali ima vremena", dodala je Maja.

Milena Rašić je priznala da devojke još nisu svesne koji su uspeh napravile u Tokiju.

"Ponosna sam, srećna što smo donele Srbiji medalju", poručila je Milena.

Tijana Bošković je dodala da je čast i privilegija što je deo nacionalnog tima.

"Uvek smo izuzetno motivisane. Pretrpele smo težak poraz u polufinalu, ali mi je drago što smo u utakmici za treće mesto uspele da se iskupimo, vratimo se kući sa medaljom i tako još jednom obradujemo naciju", kazala je Tijana.

Naše devojke neće imati mnogo vremena za odmor jer ih od 18. avgusta do 4. septembra očekuje odbrana zlata na Evropskom prvenstvu.

Srbija igra u grupi sa Azerbejdžanom, Belgijom, BiH, Francuskom i Rusijom.


tagovi

ženska odbojkaška reprezentacija Srbijetokio 2020Maja OgnjenovićMilena RašićTijana Bošković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara