Vaterpolisti Juga (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)
Vaterpolisti Juga (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Dubrovačka simfonija u Beogradu: Jug posle Partizana "udavio" i Šabac

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.11.21. | 11:02

Četvorostruki šampion Jadranske lige zablistao u drugom poluvremenu - 12:5

Pregrmeo je dubrovački Jug vaterpolo klasik sa Partizanom, nešto lakše izašao na kraj sa Šapcem, i potvrdio da razlika između timova učesnika Lige šampiona i oni koji to nisu postoji, ali i da nije nedostižna i nepremostiva - 12:5 (3:3, 3:1, 3:1, 3:0). Dubrovčani su iz sudara sa srpskim klubovima izašli neokrznuti, a do kraja prvog turnira će u duelu sa Novim Beogradom, kao najjačim od preostala tri protivnika, imati priliku da steknu bolji uvid koliko zaista mogu i izrade dobru poziciju pred naredna dva turnira.

Šabac je pretio u prvom poluvremenu, ali mu se u nastavku ponovio scenario iz jučerašnjeg susreta sa Novim Beogradom. Evidentno je da tim Anta Vasovića ima potencijal, ali i da nije u stanju fizički da parira onim najmoćnijima - glavnim favoritima za uspon na jadranski tron. 

Izabrane vesti

Konstantnim proplivavanjima, na kojima se zasniva igra Juga, napravili su Dubrovčani ogromnu štetu rivalu. Pravili su vaterpolisti Juga pometnju, lako menjali postavku u bazenu i težište igre. Bili su korak ispred Šapčana. Ipak, daleko od toga da je Vjekoslav Kobešćak - trener Juga i novi pomoćnik u reprezentaciji Francuske - bio zadovoljan. Na početku meča izluđivali su ga njegovi momci, jer nisu izlazili na šut Mihajlu Repanoviću. Po pravilu iz takvih situacija Šapčani su tresli mrežu Gospara. 

(©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)(©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Vremenom je sve došlo na svoje u igri Juga. Hrvoje Benić je najblaže rečeno bio loš protiv Partizana - promašio sve iz igre i utakmicu završio pre vremena - ali se u jutarnjem okršaju sa Šapcem iskupio i trasirao Jugu put do novog trijumfa. Drugog u dva dana. Na otvaranju utakmice je bio nepogrešiv u momentima kada je njegov tim imao igrača više - obe rešio golovima - a bolje šutersko izdanje prikazao je i Aleksandros Papanastasiju. Grk je racionalnije igrao, trošio je manje lopti, ali je kao i protiv crno-belih promašio peterac, što je navelo Vjekoslava Kobešćaka da izvrši korekciju kod izvođača najstrože kazne. 

Veliki doprinos Jugovoj pobedi dao je golman Toni Popadić, koji je zaustavio 13 udaraca vaterpolista Šapca, dok je Maro Joković i danas bio među efikasnijima. Prvo ime dubrovačkog Juga meč je završilo sa dva gola na svom kontu, koliko ih je imao i Aleksandros Papanastasiju. U dalmatinskom timu najefikasniji je bio Hrvoje Benić sa tri gola, a toliko je u Šapcu postigao Mihajlo Repanović.

PRVI TURNIR REGIONALNE LIGE 2021/2022

GRAD - BEOGRAD (bazen 11. april) 

Četvrtak 

Šabac - Jug Dubrovnik 5:12

11.50: Mladost Zagreb - Novi Beograd

13.40: Jadran Herceg Novi - Budva

17.00: Partizan - Šabac

18.50: Novi Beograd - Jadran Herceg Novi

20.40: Jug Dubrovnik - Mladost Zagreb 

GRAD - SPLIT (bazen Poljud) 

Četvrtak 

17.00: Radnički Kragujevac - Primorac Kotor

18.50: Crvena zvezda - Solaris

20.40: Jadran Split - Mornar Split


tagovi

VK JugVK ŠabacRegionalna vaterpolo liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara