Mikel Hansen u duelu sa Blažom Jancom iz Barselone (©Reuters)
Mikel Hansen u duelu sa Blažom Jancom iz Barselone (©Reuters)

Hansen pokreće Svece, Barsa ima 11 od 11

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.02.21. | 14:07

Danas tri meča rukometne Lige šampiona. Favoriti na svojim terenima ne bi trebalo da imaju problema

Januar je bio mesec rukometa. Odigrano je Svetsko prvenstvo u Egiptu. Danska je odbranila krunu, a ovog meseca aktivni su klubovi u Ligi šampiona. Bilo je mnogo odloženih mečeva koji se sada igraju ubrzanim tempom.

Evropska rukometna federacija (EHF) donela je solomonsko rešenje da nema ispadanja u grupnoj fazi takmičenja, tako da svi timovi idu dalje, odnosno kreću od osmine finala. Time je takmičenje u prvoj fazi izgubilo na značaju. Do kraja takmičenje po grupama igra se samo za plasman.

Izabrane vesti

Danas se igraju tri meča. Pari Sen Žermen dočekuje beloruskog prvaka Meškov Brest (18.45). Pariski Milioneri nisu dobro počeli Ligu šampiona, imaju već tri poraza. U odsustvo teško povređenog Nikole Katrabatića sve u igri Svetaca zavisi od danskog bombardera Mikela Hansena. Levi bek PSŽ-a je sa 56 pogodaka trenutno na čelu liste strelaca Lige šampiona. Beloruse predvodi Marko Panić sa tri gola manje.

Meškov je na visokom trećem mestu u Grupi A sa 11 bodova, ali je samo jedan osvojio na gostovanju, i to u Flenzburgu (29:29). Očekuje se sigurna pobeda Pari Sen Žermena koji s klupe predvodi šapnski stručnjak Raul Gonzales.

Vesprem je veliki favorti na svom terenu protiv ukrajinskog Motora iz Zaporožja (18.45). Mađarski šampion je prošle nedelje pobedio Celje sa 29:25. Posle povrede leđa u tim se vratio srpski as Petar Nenadić. Sa tri gola je dao doprinos pobedi Vesprema u Zlatorogu.

Barselona ne bi trebalo da ima problema u Blaugrani protiv Nanta (20.45). Vicešampion Evrope je jedini tim u obe grupe Lige šampiona koji ima maksimalan učinak posle 11 utakmica. Barsa melje sve ove sezone. Postigla je čak 401 gol. Motiv četi Ćavija Paskvala će biti taj da u nokaut fazu takmičenja uđu sa maksimalnim učinkom. Kanarinci su vezali dve pobede, ali su razočarali u dosadašnjem toku takmičenja sa učinkom od četiri trijumfa i šest poraza.

Makedonski as Kiril Lazarov, koji već četvrtu sezonu igra u Nantu, sprema se za penziju i početak trenerske karijere na klupi Makedonije. U prvom delu sezone Barsa je pobedila u Francuksoj sa 35:27. Očekuje se još jedna lagana pobeda trenutno najbolje ekipe na Starom kontinetu koja je za 16 meseci poražena samo jednom, i to onda kada je bilo najvažnije, krajem prošle godine, u finalu Lige šampiona od Kila u Kelnu.


tagovi

EHF Liga šampionaRK PSŽMikel Hansen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara