Branko Tomić, pivotmen Vojvodine (©Rukometni klub Vojvodina)
Branko Tomić, pivotmen Vojvodine (©Rukometni klub Vojvodina)

Kragujevčani tvrd orah za Vošu, ali zna se ko je šampion

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.11.21. | 21:57

Rukometna Superliga Srbije: Novosađani pobedili Radnički u gostima sa 20:18 i izvesno obezbedili prvo mesto u Grupi A

Rukometaši Vojvodine opravdali su ulogu favorita u Kragujevcu. Radnički je bio tvrd orah za izabranike Borisa Rojevića, ali u meču sa malim brojem golova u dvorani Jezero, osmostruki uzastopni šampion Srbije je slavio sa 20:18 i učvrstio se na prvom meču u Grupi A. Lale su dvaput dobile najveć rivale u grupi, Metaloplasitku, pančevački Dinamo i Radnički, uz iznenađujući poraz u Šumicama od Crvene zvezde, pa će izvesno s prvog mesta da se plasiraju u plej-ofa za šampiona.

Većim delom igre, gosti su vodili i kontrolisali igru i rezultat. Osim početnog vođstva od 1:0 i 2:1, u ostalom toku utakmice, Voša je bila u prednosti od dva do četiri gola. Ton igre Voši davao je iskusni srednji bek Nemanja Pribak, dok su u napadu odlično bili levoruki Jovica Nikolić i Aleksa Kljajić.

Izabrane vesti

Kragujevčani su disali za vratom Novosađanima, prilazila na dva gola manjka u finišu, ali nije bilo neizvesne završnice. Pribak i Kljajić pogocima u finišu nisu dozvolii iznenađenje. Voši je ovo deveti trijumf u Arkus ligi.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Aleksa Kljajić sa šest golova (samo jedan promašaj, uz dva realizovana sedmerca). Po četiri puta mrežu domaćina su zatresli reprezentativac Srbije Jovica Nikolić i pivot Branko Tomić, dok je tri pogotka postigao veteran Nemanja Pribak. Na golu je solidan bio Tunižanin Ahmed Amine Bedui sa osam odbrana.

U domaćem timu, Dušan Kasalović je pet puta zatresao mrežu Vojvodine, Miloš Barudžić je postigao četiri, a nekadašnji reprezentativac Srbije Dragan Tubić tri gola.

U Grupi A, Metaloplastika je dobila Dinamo u Pančevu sa 34:30 i izvesno obezbedila drugo mesto. Briljirao je bivši mladi reprezentativac naše zemlje Savo Mešter sa osam golova. Uroš Todorović je bio precizan šest puta, dok su Nemanja Milovanović i Mateja Dodić po pet puta zatresli mrežu Pančevaca. Iskusni golman Šapčana Darko Arsić je imao 11 uspešnih intervencije. Najbolji kod Dinama bio je Danilo Radović sa 11 pogodaka.

---------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

----------------------

SUPERLIGA SRBIJE – 11. KOLO

GRUPA A

Petak

Obilić – Jugović 25:31 (11:14)

Subota

Dinamo P. - Metaloplastika 30:34 (17:20)

Radnički K. - Vojvodina 18:20 (7:9)

GRUPA B

Sreda

Rudar K. - Partizan 27:35 (12:16)

Petak

Dubočica – Železničar N. 32:19 (19:9)

Subota

Šamot - Proleter 31:31 (17:16)

Nedelja

19.00: Spartak S. - Mokra Gora

***kvote su podložne promenama



tagovi

RK Radnički KragujevacRK VojvodinaARKUS ligaRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara